9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Teslić: Batine po nalogu odbornika SDS-a

TESLIĆ – Dalibor Matić iz Teslića pretukao je aktivistu SNSD-a u ovom gradu Slavka Grabovca po nalogu odbornika SDS-a u ovom gradu Nevena Majstorovića jer je Grabovac navodno pričao loše o tadašnjem načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću, inače kadru SDS-a.

Ovo je, saznaje „Glas Srpske“, otkrila dobojska policija tokom istrage ovog događaja, zbog čega je tužilaštvu 21. marta podnesena dopuna izvještaja protiv Matića i Majstorovića.

Matić je Grabovca pretukao u septembru 2014. godine ispred ulaza u zgradu gdje živi u Kninskoj ulici u Tesliću. Grabovac je zadobio teške povrede glave i lica. Prema policijskom izvještaju, Majstorović je podstrekao Matića da pretuče Grabovca, a zauzvrat mu je obećao da će ga zaposliti i pomoći da riješi stambeni problem.

Iz CJB Doboj, navodeći inicijale, saopšteno je da Majstorovića terete za podstrekavanje na krivično djelo, a Matića za nanošenje teške tjelesne povrede.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je Matić za Majstorovića „odradio“ i posao prikupljanja glasova tokom 2012. godine na lokalnim izborima. Tada je Majstorović, kao kadar SDS-a, bio predložen na listu odbornika u SO Teslić. Zauzvrat, Matiću je obećao posao i rješavanje stambenog pitanja.

– Osim za izbore, Majstorović je tražio još jednu uslugu: da Matić pretuče Grabovca jer je, navodno, „svašta pričao“ protiv načelnika opštine Miličevića. Matić je obavio i taj posao, ali nije nagrađen. Kada je po drugi put zatražio da Majstorović ispuni obećanje, od njega je dobio odgovor da on nije zadovoljan urađenim poslom – ispričao je izvor blizak istrazi, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se