-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Stabilizacija vremenskih prilika

BEOGRAD – U Srbiji, koja je nakon obilnih padavina u protekla dva dana pogođena poplavama, tokom noći nije bilo većih problema sa izlivanjem vode, jer su se vremenske prilike stabilizovale, izjavio je Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Dončevski je rekao da se voda polako povlači, ali da se u četvrtak i petak očekuju nove padavine.

„Problemi će se nastaviti, u većoj ili manjoj meri to ćemo videti, očekuje se kiša, doduše manjeg inteziteta nego što je bilo, očekuje nas i otapanje snega, što može da napravi probleme prema rekama koje su u podnožju“, rekao je Dončevski.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da mogu biti ugrožene sve opštine u kojima može doći do otapanja snijega.

Do sada je evakuisano 120 ljudi iz ugroženih područja, a Dončevski je rekao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, Vojske Srbije i Žandarmerije i dalje na terenu, a radi se na stvaranju uslova, odnosno crpljenju vode, kako bi se evakuisani vratili kućama.

Dončevski je ocijenio da Sava i Dunav ne bi trebalo da prave probleme, jer je riječ o velikim rijekama koje mogu da prime veliku količinu vode.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na području 14 opština u Srbiji – u Čačku, Arilju, Lučanima, Topoli, Požegi, Ivanjici, Bajinoj Bašti, Kraljevu, Raškoj, Novom Pazaru, LJigu, Rači, Kosjeriću i Prijepolju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se