Ex-YuVIJESTI

SPC uputila molitvu za zaštitu od poplava

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva /SPC/ uputila je molitvu za zaštitu od poplava koje su pogodile i dalje prijete Srbiji, objavljeno je na sajtu SPC.

U molitvi upućenoj Gospodu, tvorcu „koji sa krajeva zemlje sabira vodu u oblacima“, moli se da je svojom zapoviješću zaustavi i da pošalje vedrinu na zemlju.

„Gospode, nemoj nas savim predati propasti i gladi i pogibiji, i neka nas silna voda ne poplavi, nego se u gnevu opomeni milosti, mada nismo zaslužili, sažali se na nas radi dobrote svoje i kao dobar pomiluj stvorenja svoja i delo ruku svojih i brzo izbavi od svakoga zla“, navedeno je u molitvi.

Molitvenom porukom SPC se obratila i majci Božijoj. „Tebi, Bogorodice, Vojvotkinji koja se bori za nas, mi, sluge Tvoje, uznosimo pobedne zahvalne pesme jer smo se izbavili od zla, no i sada, pošto imaš moć nepobedivu, oslobodi nas od svih opasnosti“, navedeno je u molitvi.

Tokom katastrofalnih majskih poplava 2014. godine u pravoslavnim hramovima na svim teritorijama gdje žive Srbi su uz blagoslov NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja služeni molebani za spas naroda.

Zbog poplava koje su zahvatile Srbiju i najava da bi one narednih dana, usljed neprestanih padavina mogle eskalirati, Vlada Srbije je sinoć proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cijele zemlje.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close