15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

SPC uputila molitvu za zaštitu od poplava

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva /SPC/ uputila je molitvu za zaštitu od poplava koje su pogodile i dalje prijete Srbiji, objavljeno je na sajtu SPC.

U molitvi upućenoj Gospodu, tvorcu „koji sa krajeva zemlje sabira vodu u oblacima“, moli se da je svojom zapoviješću zaustavi i da pošalje vedrinu na zemlju.

„Gospode, nemoj nas savim predati propasti i gladi i pogibiji, i neka nas silna voda ne poplavi, nego se u gnevu opomeni milosti, mada nismo zaslužili, sažali se na nas radi dobrote svoje i kao dobar pomiluj stvorenja svoja i delo ruku svojih i brzo izbavi od svakoga zla“, navedeno je u molitvi.

Molitvenom porukom SPC se obratila i majci Božijoj. „Tebi, Bogorodice, Vojvotkinji koja se bori za nas, mi, sluge Tvoje, uznosimo pobedne zahvalne pesme jer smo se izbavili od zla, no i sada, pošto imaš moć nepobedivu, oslobodi nas od svih opasnosti“, navedeno je u molitvi.

Tokom katastrofalnih majskih poplava 2014. godine u pravoslavnim hramovima na svim teritorijama gdje žive Srbi su uz blagoslov NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja služeni molebani za spas naroda.

Zbog poplava koje su zahvatile Srbiju i najava da bi one narednih dana, usljed neprestanih padavina mogle eskalirati, Vlada Srbije je sinoć proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cijele zemlje.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se