10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Šešelj otkrio kako je pobijedio rak: Pio sam napitak iz Sibira

Daću vam potpunu informaciju. Imao sam rak debelog crijeva koji je operisan. Nastupile su metastaze, probijen je zid crijeva i krenule su metastaze na jetri, izvadili su mi 20 limftnih čvorova od toga 4 ili 5 nisu bili zahvaćeni metastazom, otkrio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, govoreći o bolesti, liječenju u Hagu, nepravilnim terapijama i nevjerovatnom metodu kojom je pobijedio opaku bolest.

Šešelj je, gostujući u emisiji “Lični stav”, otkrio kako je pobijedio bolest koja je u najvećem procentu smrtnosna i kako je uz pomoć alternativne medicine uspio da sačuva život.

– Promijenio sam više vidova alternativnog liječenja. Nisam koristio ulje od kanabisa, mada sam bio sklon i da to probam. Ali po savjetu mog ljekara Milovana Bojića to nisam uradio. Nisam protiv toga, čak sam se i javno zalagao da se to dozvoli kao metod liječenja – objelodanio je predsjednik SRS i nastavio o receptu za “čarobni napitak” koji je njega, kako tvrdi, preporodio!

Dok su u Srbiji objavljivane informacije da su mu “dani odbrojani”, Šešelj je primijenio nevjerovatnu metodu liječenja.

“Zamalo nisam umro zbog srčanih problema i sada imam ugrađen potkožni defibrilator sa pejsmejkerom. Sada mi je srce sanirano. Što se raka tiče, imao sam rak debelog crijeva koji je operisan. Nastupile su metastaze, probijen je zid crijeva i krenule su metastaze na jetri, izvadili su mi 20 limftnih čvorova od toga 4 ili 5 već bilo zahvaćeno metastazama”, rekao je lider radikala i dodao:

“Što se jetre tiče ja sam odbio da primim hemioterapiju u Hagu. Primio sam je jednom, ali u Hagu su me zatvorili u neki bunker i držali izolovanog cijelu nedjelju, zbog toga sam odbio da idem na nove hemioterapije. Pošto sam to odbio, ljekari su procijenili da će se metastaze na jetri ubrzo razvijati i da ću do jula umrijeti. To je možda bio jedan od razloga zašto su me izbacili iz Haga. Ja sam ovdje pristupio liječenju kako konvencionalnom tako i alternativnom, a šta je više doprinijelo to ne mogu da vam kažem. Posljednji put kada sam bio na pregledu ustanovljeno mi je da se metastaze nisu povećavale, jedna je 5 milimetara, a druga 9.”

On je ponovio da i dalje nije siguran koji vid medicine mu je pomogao da se ova bolest ne pogorša i tom prilikom otkrio kojim se alternativnim vidovima liječenja podvrgnuo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se