14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

PVC stolarija – prilagođavanje enterijeru u svakoj prostoriji

Sigurno ste do sada veoma dobro upoznati sa svim mogućnostima izolacije koje nudi PVC stolarija, koja je postala izbor broj jedan kada je ovaj građevinski element u pitanju, kako u svijetu tako i kod nas. Međutim, kako se PVC stolarija usavršavala, tako se usavršavao i njen izgled, te su sada dostupne folije sa teksturom drveta, pored klasične bijele varijante. Zato je važno da se odlučite i za to koje će boje biti vaša PVC stolarija, a prema pojedinostima vašeg ambijenta.

PVC stolarija u kuhinji

I kuhinji je, baš kao i svim ostalim prostorijama, potrebna dobra izolacija ali i redovno provjetravanje, te je PVC stolarija uvijek odličan izbor za ovu prostoriju u kući. Naš savjet je da PVC stolarija bude dobro uklopljena sa elementima kuhinje.

PVC stolarija (3)To konkretno znači da bi najbolje riješenje za vašu kuhinju bila PVC stolarija u boji i teksturi drveta u kojoj ste se rešili da bude i njen namještaj. Frižider i ostala tehnika danas je često prikrivena ormarima, te se tako na ovaj način PVC stolarija može uklapati sa enterijerom. Ipak, ako je bijela tehnika u vašoj kuhinji dostupna oku, predlog je da ostanete vjerni klasičnoj bijeloj boji koju ima PVC stolarija, te da uz nju uparite kontrastne detalje, poput crvenih kariranih zavjesa i sličnih sitnica.

Za dnevnu sobu

Dnevna soba je ona prostorija u domu u kojoj se provodi najviše vremena, te je važno da i njeni prozori budu u skladu sa enterijerom. Tako će minimalističkim dnevnim sobama, uređenim u crno-bijelim elementima i sa svedenim detaljima, najviše odgovarati klasična bijela ili pak potpuno crna PVC stolarija.

Ako ste se ipak odlučili za kontrast bež i braon u svom dnevnom boravku, trenutno najpopularniju opciju uređenja ove sobe, onda je predlog da vaša PVC stolarija bude u što svjetlijom bež varijanti teksture drveta. Tako ćete lijepo uklopiti i boje zidova uz nju, dok će tamniji elementi moći da dominiraju prostorom.

Za klasično uređene dnevne sobe preporuka je PVC stolarija u tamnijom boji drveta i sa vidljivijim šarama.

PVC stolarija u trpezariji

Ako vam je trpezarija odvojena prostorija u stanu ili kući, onda znajte da za nju posebno pažljivo morate birati boju koju će PVC stolarija imati, jer u ovom ambijentu uglavnom namještaj svodi na minimalan broj elemenata. Stoga je važno da se PVC stolarija dobro uklopi kako sa njim, tako i sa bojom zidova.

Stoga savjetujemo da u trpezariji igrate na sigurno, te birate boju koju će PVC stolarija poneti prema boji stola i stolica za ručavanje, a da zavjese uparite sa stoljnjakom.

PVC stolarija (1)PVC stolarija za spavaću sobu

Uređenje spavaće sobe jedan je od najzahtjevnijih zadataka, jer se od ovog prostora mora stvoriti umirujući i opuštajući ambijent. Stoga su tople boje uvijek preporuka za ovu prostoriju, te isto važi i kada je PVC stolarija po srijedi.

Tako je savjet da se za spavaću sobu bira PVC stolarija u tamnijim bojama drveta, koja može činiti kontrast ostalom namještaju i svjetlijoj boji zidova. Ako ste se odlučili za dominaciju bijele, onda neka vaša PVC stolarija u ovom prostoru bude u klasičnoj beloj boji, dok se uz plave zidove dobro može uklopiti PVC stolarija u svjetloj bež boji drveta.

pvc stolarija, boja

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se