20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Pripremnim odjeljenjima obuhvaćeno 80 odsto djece

ZVORNIK – Pripremnim odjeljenjima Dječijeg vrtića „Naša radost“ koja ova ustanova realizuju u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik ove godine obuhvaćeno je 80 odsto djece, rekao je danas direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković.

On je dodao da je rad pripremnih odjeljenja počeo juče, te da je za djecu udaljenu od škola Gradska uprava obezbjedila i prevoz.

– Veliko mi je zadovoljstvo da saopštim da Gradska uprava i vrtić i ove godine realizuju projekat „Vrtić u vašem selu“ u okviru kojeg imamo, pored četiri pripremna odjeljenja u gradu, i 12 pripremnih odjeljenja u selima i to u Branjevu,Tršiću, Pilici, Skočiću, Kiseljaku, Kozluku, Ceru, Oraovcu, Križevićima, Roćeviću i dvije grupe u Karakaju. Do sada je pripremni program bio, da tako kažem privilegija grada, a od prošle godine to više nije tako, jer je Gradska uprava izdvojila značajna sredstva da se ovaj program realizuje i u ruralnim sredinama. Predškolskim programom obuhvatili smo sve mjesne zajednice gdje nam se prijavilo barem 10-oro djece – istakao je Stanković.

On je dodao da je 2010. godine rođeno 512 djece, te da je pripremnim odjeljenjima obuhvaćeno njih 400.

– To znači da Zvornik ima najbolji procenat obuhvaćenosti preškolskim vaspitanjem u BiH, a to je zahvaljujući, prije svega Gradonačelniku Zoranu Stevanoviću i njegovom zamjeniku Bojanu Ivanoviću koji su imali razumijevanje za potrebe naših roditelja i djece. Ovo što je naš grad napravio treba da budi primjer svima drugima – naglasio je Stanković koji je dodao da su pripremna odjeljenja veoma bitna kako bi se djeca socijalizovala, družila, pripremila za polazak u školu i stekla radne navike.

Ivanović je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja djece koja su se uključila u predškolski program, što je još jedan dokaz opravdanosti ovog projekta.

– Pripremna odjeljenja u selima su nešto čime se daju iste mogućnosti djeci na cijeloj teritoriji našeg grada, a obezbjeđivanjem prevoza omogućavamo i mališanima udaljenim od škola da budu dio predškolskog programa. Činjenica da je odziv po mjesnim zajednicama ovako veliki i da imamo ovoliko mališana potvrđuje nam da smo uradili pravu stvar i mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno sa vrtićem realizujemo ovaj projekat – rekao je zamjenik gradonačelnika Ivanović.

Istakavši da se četiri odjeljenja realizuju u saradnji sa resornim ministarstvom, Stanković je rekao i da se djeca još uvijek prijavljuju te da će pripremna odjeljenja raditi do 31.maja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se