14.3 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Moguća poledica preko planinskih prevoja

Kolovozi u Republici Srpskoj ovog jutra su vlažni i mokri, na dionicama koje vode preko planinskih prevoja moguća je mjestična poledica, dok na području Kneževa i Mrkonjić Grada u jutarnjim časovima gusta magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske izdvajaju pravce Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Rogolji – Mliništa, Jezero – Novo Selo, Karanovac – Kneževo – Ugar, Sastavci – Ustiprača, Višegrad – Vardište, Brodar – Rudo, Vlasenica – Han Pijesak, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini i Gacko – Tjentište.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici Nova Topola – Klašnice, radi izgradnje vijadukta, na dionici auto-puta saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko – Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko – Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na izgradnji puta Nevesinje – Berkovići dionica Vojne – Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva saobraćaj je privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina – Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža pet tona ukupne mase i viša od 3,5 metra.

Na dionici magistralnog putu dionica Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar – Milići u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja.

Na većini puteva u Federaciji BiH saobraća se bez vanrednih ograničenja, kolovozi su pretežno mokri, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.

Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na pravcima Sarajevo – Foča, Jajce – Crna Rijeka, Bihać – Bosanska Krupa, Bugojno – Jablanica i Mostar – Nevesinje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se