15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Magla otežava saobraćaj na zapadu, a snijeg u istočnoj Hercegovini

Na dionici magistralnog puta Baraći-Mliništa magla je smanjila vidljivost na 70 metara, a snježnih padavina ima u višim predjelima istočne Hercegovine, posebno preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vidljivost je smanjena i na magistralnim putevima Bihać-Bosanska Otoka, Ripač-Vrtoče i Mrkonjić Grad-Glamoč.

Iz AMS upozoravaju vozače na povremeno jake udare vjetra na putnom pravcu Konjic-Mostar.

Odroni su učestali na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Gacko-Tjentište,Bihać-Bosanska Krupa, Prozor-Jablanica i Mostar-Nevesinje.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje auto-puta Banja Luka-Doboj izmijenjen je režim vožnje u naseobini Lišnja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, te na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka. Zbog izgradnje vijadukta na auto-putu saobraćaj će privremeno biti obustavljen na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog. Izmjene saobraćaja na snazi su na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, na dionici Vojne-Zovi Do, usporeno se saobraća.

Jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putu Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani zbog sanacije kolovoza, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika „Holding Drinaturs“.

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. U periodu do 1. aprila transport će se izvoditi u odjelu jedan „Kravica Polom“, od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 „Križevica“, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam „Kravica Polom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS vozačima skreću pažnja da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

via Servis Vesti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se