23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Klop nadigrao Van Gala, Viljareal blizu četvrtfinala

Fudbaleri Liverpula pobjedili su Mančester junajted na Enfildu sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

Bio je ovo i istorijski prvi duel najvećih rivala engleskog fudbala u ovom takmičenju, a na kraju je potpuno zasluženo pobjedu odnijela ekipa Jirgena Klopa.

Liverpul je u većem dijelu utakmice bio apsolutno nadmoćniji rival i ostvario je odličan rezultat pred revanš na Old Trafordu.

Junajted je bolje otvorio derbi. Rašford je već u prvom minutu imao šansu, a u trećem je Henderson zbog faula nad Šnajderlinom dobio žuti karton. Ipak, Liverpul je brzo preuzeo inicijativu, pa se težište preselilo pred kazneni prostor Mančester junajteda.

U 19. minutu Liverpul je poveo i to sa penala. Memfis Depaj oborio je Klajna, sudija je procjenio da je to faul za najstrožu kaznu, a Staridž je pogodio za 1:0.

Već u 24. minutu Liverpul je mogao do 2:0. Staridž je odradio odličan posao na desnoj strani, poslao je loptu an drugu stativu, tamo je Kutinjo pokušao jda je prebaci preko gol linije, ali je De Hea u posljednjem trenutku intervenisao.

Staridž je do drugog gola mogao u 31. minutu, ali je De Hea ponovo sjajno intervenisao poslije greške Smolinga. Liverpul je u prvom poluvremenu bio bolji za dva ili tri gola, ali je De Hea spasao Junajted koji je u nastavku zaigrao mnogo bolje.

Van Gal je napravio nekoliko promena i njegova ekipa je bila znatno ofanzivnija u drugih 45 minuta. Ipak, nisu gosti iskoristili nekoliko dobrih akcija i u 74. minutu su kažnjeni. Karik je napravio početničku grešku u šesnaestercu, lopta je stigla do Lalane koji je proslijedio do Firmina, a ovaj je lagano savladao De Heu za 2:0.

Do kraja meča nije bilo prilika. Junajted je djelovao nemoćno iako je imao inicijativu, pa će u revanšu teško nadoknaditi poraz od 2:0.

Sigurnu pobjedu ostvario je i Viljareal koji je savladao Bajer iz Leverkuzena takođe sa 2:0. Španski tim, koji je prethodno izbacio Napoli, slavio je golovima Bakambua u 4. i 56. minutu, pa ima odličan rezultat pred revanš.

U španskom derbiju Atletik je na teškom terenu u Bilbau pobjedio Valensiju sa minimalnih 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Raul Garsija u 20. minutu.

Konačno, Sparta i Lacio su u Pragu remizirali. Češka ekipa povela je golom Frideka u 13. minutu, a Parolo je izjednačio u 38. minutu. Biševac i Milinković-Savić odigrali su cio meč, a Dušan Basta je ušao u nastavku.

LE, osmina finala:

Bazel – Sevilja 0:0

Dortmund – Totenhem 3:0

Fenerbahče – Braga 1:0

Šahtjor – Anderleht 3:1

Bilbao – Valensija 1:0

Garsija 20

Liverpul – Mančester junajted 2:0

Staridž 19p, Firmino

Sparta – Lacio 1:1

Fridek 13 – Parolo 38

Viljareal – Leverkuzen 2:0

Bakambu 4, 56

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se