23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Doktorica u ordinaciji i na parketu

Nada Rašković iz Zvornika uz bavljenje odbojkom završila i Medicinski fakultet

ZVORNIK – Nada Rašković iz Zvornika, pravi je primjer uspješne mlade osobe. Godinama trenira odbojku u ekipi Drine iz Zvornika, na vrijeme je završila Medicinski fakultet i zaposlila se u Domu zdravlja u Zvorniku. Nakon dvije godine rada očekuje da ode na specijalizaciju.

Nada Rašković,  doktorica u ordinaciji i parketu– Odbojku treniram od desete godine u zvorničkoj Drini, koja je jedan od najuspješnijih klubova u Republici Srpskoj. Zbog fakulteta sam bila bez odbojke neko vrijeme, mada sam i za vrijeme boravka u Tuzli, igrala za tamošnju ekipu Jelovica u Premijer ligi BiH. Igrajući za Drinu bila sam pozivana u pionirsku reprezentaciju Republike Srpske, a dva puta sam birana među deset najboljih sportista Zvornika, rekla nam je Nada.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#eaeaea“ arrow=“yes“ align=“right“]Odbojkašice Drine takmičile su se u grupi 2 Druge lige Republike Srpske sa ekipama Bratunca, Rudara iz Ugljevika, Heta iz Vlasenice i Han Pijeska.Ekipa Bimal Jedinstvo iz Brčkog se takmičilo van konkurecije.Mlade Zvorničanke su od osam utakmica sve rješile u svoju korist izgubiviši svega tri seta.[/quote]

Njena najjača strana je visok skok šut i razoran udarac. Sada je najiskusnija u ekipi i predvodi Drinu sa velikim izgledima da se vrati u Prvu ligu Republike Srpske.

– Imale smo smjenu generacija i spletom okolnosti ispale prije dvije godine iz Prve lige. Sada smo osvojile prvo mjesto u našoj grupi Druge lige i očekujemo turnir za prvaka sa ostalim ekipama iz grupa u Drugoj ligi. Ove mlade djevojke su jako talentovane i radne, dobro slušaju trenera Mladena Subotića i mene na terenu, pa se nadamo da ćemo da se vratimo u Prvu ligu, dodaje Rašković.

Rad u ordinaciji i treniranje u klubu, joj ne pada teško jer, kako nam ponovi staro pravilo – kada se nešto voli nije teško da se bude uspješan. Ona voli medicinu i odbojku i uspješna je na oba polja.

 

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se