1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Dodik: Objaviti rezultate uvažavajući propisane standarde

SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da rezultate popisa stanovništva u BiH treba objaviti uvažavajući propisane standarde da ne bi doživio istu sudbinu kao onaj iz 1991. godine. On smatra da je pozadina neobjavljivanja rezultata popisa želja da se inscenira popis koji nekome odgovara.

„Želja je da se inscenira popis koji nekome odgovara i da se na silu navuče broj za koji je neko rekao – ževo većina naroda je tuž“, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

On je ocijenio da to ne znači ništa u političkom sistemu BiH.

„Taj broj je važan, prije svega, za razne ekonomske pokazatelje, a ne za pravljenje velikih političkih planova ili da bude osnova za centralizaciju zemlje“, rekao je Dodik.

U Sarajevu je u toku sjednica Centralnog popisnog biroa na kojoj se razmatra jedinstveni program za obradu podataka popisa stanovništva u BiH.

Rok za objavljivanje konačnih rezultata popisa je 1. juli.

Poštovaću odluku Gradskog odbora SNSD-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da nema ništa protiv toga što Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini podržava kandidaturu za gradonačelnika člana Pokreta „Uspješna Srpska“ Zlatka Maksimovića i najavio da će konačna odluka o tome biti donesena u subotu na sjednici Gradskog odbora stranke.

„Ova stranka razgovaraće sa drugim sopstvenim kandidatima za gradonačelnika Bijeljine i mislim da ćemo se okupiti oko zajedničkog prijedloga. Ako to bude dogovor sa gospodinom Maksimovićem ja nemam ništa protiv, poštovaću odluku Gradskog odbora“, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Komentarišući Maksimovićevo istupanje iz SDS-a, Dodik je rekao da to govori o situaciji u toj političkoj partiji.

Zlatko Maksimović, član Pokreta „Uspješna Srpska“, objavio je danas kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima.

Maksimović je izjavio i da je podnio zahtjev za izlazak iz SDS-a, čiji je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izjavu podrške Maksimovićevoj kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, kao kandidatu Pokreta „Uspješna Srpska“, danas su potpisali Savez nezavisnih socijaldemokrata, Demokratski narodni savez, Socijalistička partija, Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka, Pokret za Semberiju i Partija ujedinjenih penzionera Srpske.

Zlatko Maksimović je, nakon Nenada Stevandića i Darka Banjca, treći nosilac liste SDS-a za izborne jedinice za Narodnu skupštinu Republike Srpske na opštim izborima 2014. godine koji je napustio ovu stranku.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se