3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Dodik – Jedan od čuvara nacionalnog jedinstva Srba sa obje strane Drine

BEOGRAD – Predsjednik Srpske narodne partije /SNP/ Nenad Popović ocijenio je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jedan od čuvara nacionalnog i duhovnog jedinstva Srba sa obje strane Drine.

„Taj čovek je svestan da bi bilo kakav atak na Srpsku bio fatalan po sve Srbe. I svestan je Dodik još jedne stvari. Da je drakonska kazna Radovanu Karadžiću u Hagu početak velike operacije destabilizacije Srpske“, istakao je Popović.

On je dodao da Dodik, u vrijeme građanskog rata, nije bio saglasan sa Karadžićevom politikom, ali je sada saglasan sa neospornom činjenicom – „da Haški tribunal namjerava da Srbe proglasi strašilima novog doba“.

„Zato Srbija nema drugog puta osim da, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne dozvoli urušavanje Republike Srpske. To će, možda, biti najveći izazov pred nama. Protivnik će biti jak. NATO je, podsetimo zaboravne, najpre bombardovao Srpsku, a tek potom Srbiju. Ovoga puta NATO se neće usuditi da ponovo to učini, jer i Srbija i Srpska imaju Rusiju i Putina kao prijatelja. Dok su zemlje NATO lobirale da se usvoji britanski predlog rezolucije o Srbima kao genocidnom narodu, Rusija je uložila veto“, istakao je Popović.

On je dodao da i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin zna da su Srbija i Srpska jedno. „Ne jedna zemlja, već jedan narod. Zato ćemo sačuvati Srpsku. Ko, uostalom, želi da mu amputiraju deo tela i da to gleda mirno i legne na operacioni sto? Srbi su to konačno shvatili“, kaže Popović u autorskom tekstu na svom blogu.

„Kad god mi pomenu Republiku Srpsku sve češće mi se čini da čujem – Republika Srbija. I sve mi više prija ta omaška i sve mi je ravnije do Kosova hoće li me neko od dušebrižnika opomenuti zbog takozvanog nacionalnizma. Kako da Srpsku ne smatram Srbijom? Ne mislim na novo crtanje granica na Balkanu. Mislim na nacionalno i duhovno jedinstvo Srba sa obe strane Drine. Ni kriva Drina ne može više nikada da preseče srpsko nacionalno biće. Jer, na Drini je mnogo ćuprija“, zaključio je Popović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se