LIFESTYLE

Dobro perite plastične čaše

Čaše za djecu često koriste na neodgovarajući način. Problem nastaje kada se sipaju tečnosti koje nisu preporučljive za ovakve čaše, na primjer gusto mlijeko u prahu, sok sa pulpom i topli napici

Velika prašina se digla kada su dvije majke sa Kvebeka, Mari Pjer i Peni Povel, postavile na Fejsbuk profile fotografije i priče ljudi koji su našli buđ na plastičnim čašama za djecu jedne francuske kompanije, pa se i proizvođač oglasio.

– Naša istraživanja pokazuju da se čaše za djecu često koriste na neodgovarajući način. Ako se poštuju preporuke u vidu tečnosti i čiste po uputstvu, ne postoje problemi. Problem nastaje kada se sipaju tečnosti koje nisu preporučljive za ovakve čaše, na primjer gusto mlijeko u prahu, sok sa pulpom i topli napici. Takođe, prljave čaše ne smiju da stoje dugo prije pranja – tvrdi se u saopštenju.

Na to su se oglasili brojni stručnjaci upozorivši roditelje da opasnost zaista vreba iz plastičnih čaša, ali da to mogu da spreče. Da ne bi bile izvor bakterija i tako uzrokovale bolesti, potrebno je da ih posle svake upotrebe rastave, dobro operu blagim deterdžentom i vrelom vodom i osuše svaki dio posebno, prije nego što ih spoje. To će sprečiti pojavu buđi.

Tagovi
Back to top button
Close
Close