23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dobro perite plastične čaše

Čaše za djecu često koriste na neodgovarajući način. Problem nastaje kada se sipaju tečnosti koje nisu preporučljive za ovakve čaše, na primjer gusto mlijeko u prahu, sok sa pulpom i topli napici

Velika prašina se digla kada su dvije majke sa Kvebeka, Mari Pjer i Peni Povel, postavile na Fejsbuk profile fotografije i priče ljudi koji su našli buđ na plastičnim čašama za djecu jedne francuske kompanije, pa se i proizvođač oglasio.

– Naša istraživanja pokazuju da se čaše za djecu često koriste na neodgovarajući način. Ako se poštuju preporuke u vidu tečnosti i čiste po uputstvu, ne postoje problemi. Problem nastaje kada se sipaju tečnosti koje nisu preporučljive za ovakve čaše, na primjer gusto mlijeko u prahu, sok sa pulpom i topli napici. Takođe, prljave čaše ne smiju da stoje dugo prije pranja – tvrdi se u saopštenju.

Na to su se oglasili brojni stručnjaci upozorivši roditelje da opasnost zaista vreba iz plastičnih čaša, ali da to mogu da spreče. Da ne bi bile izvor bakterija i tako uzrokovale bolesti, potrebno je da ih posle svake upotrebe rastave, dobro operu blagim deterdžentom i vrelom vodom i osuše svaki dio posebno, prije nego što ih spoje. To će sprečiti pojavu buđi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se