LIFESTYLE

Zablude u vezi sa erektilnom disfunkcijom

Mnogi muškarci imaju zablude u vezi sa erektilnom disfunkcijom, problemima sa erekcijom i impotencijom.

Te zablude mogu biti prepreka ka rješavanju problema, zato je važno da ih znate i prevaziđete, sami ili pomoću stručnjaka.

Dr Vladimir Mišić, psiholog i psihoterapeut, navodi najčešće zablude koje imaju muškarci, ali i žene:

1. Erektilna disfunkcija i impotencija su problemi koji se javljaju samo kod starijih muškaraca

Problem sa erekcijom se javlja veoma često kod mlađih muškaraca i to onih koji su seksualno aktivni. Kako je to moguće? U najvećem broju slučajeva uzrok erektilne disfunkcije i impotencije je stres, anksioznost i briga, a poznato je da su mlađi muškraci skloniji brizi o tome da li će postići i održati erekciju.

2. U osnovi erektilne disfunkcije i impotencije je uvijek neki organski (fizički) uzrok

U većini slučajeva uzrok erektilne disfunkcije i impotencije je psihološke prirode, naročito kod mladih i fizički zdravih muškaraca. Upravo je to razlog zašto u takvim slučajevima lijekovi ne pomažu. Lijekovi ne pomažu zato što ne utiču na uzrok problema a to je sam stres, ondosno anksioznost.

3. Erektilna disfunkcija je znak da mi nedostaje “muškosti”

Erektilna disfunkcija i problemi sa impotencijom nemaju ništa sa muškošću. Ako muškarac ima ovaj problem to ništa ne govori o njemu, njegovoj muškosti. Ali govori o tome da je pod stresom i da ne zna kako da izađe iz začaranog kruga brige i anksioznosti.

4. Erektilna disfunkcija je znak manjka libida

U slučaju kada je uzrok problema sa erekcijom psihološke prirode, muškarac ima normalan libido (seksualnu želju). Do pada seksualne želje dolazi zbog stresa, anksionzosti, ljutnje na sebe i drugih negativnih emocija sa kojima muškarac ne zna da izađe na kraj.

5. Liječenje erektilne disfunkcije uvijek zahtijeva medicinski tretman

Ako problem nije organske prirode, nema potrebe za medicinskim tretmanom. Medicinski tretman je neophodan samo ako je uzrok problema u tijelu, a kada je u pitanju erektilna disfunkcija problem je najčešće psihološke prirode, piše Mondo.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close