12 C
Zvornik
23. април 2024.

Ugrožen život Dodika i njegove porodice

SARAJEVO – Život predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegove porodice je ugrožen, a to potvrđuju obavještajne informacije službi koje se bave bezbjednošću i borbom protiv terorizma u kojima se jasno može utvrditi da radikalni islamisti smatraju da je Dodik najveća prepreka uspostavljanju islamske države u BiH, upozorio je stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević.

Galijašević je naglasio da obavještajni podaci ukazuju da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik smetnja njihovim težnjama i kao politički lider i kao predsjednik Republike Srpske, zbog čega ga je potrebno ukloniti.

„To potvrđuje i brutalni napad Bakira Izetbegovića od 1. oktobra 2015. godine na predsjednika Srpske, kada je rekao da se nada i vjeruje da je to što Dodik govori samo ‘labudova pjesma’. To je izraz za posljednju radnju u životu i najava predsjednikove smrti, političke, a možda i fizičke“, rekao je Galijašević Srni.

On je naglasio da su u tu igru, svjesno ili nesvjesno, uvučeni i predstavnici iz Republike Srpske u institucijama BiH, koji su morali, bez obzira na političke nesuglasice sa Dodikom, da odreaguju na prijetnje predsjedniku Republike Srpske, koju bi trebalo da predstavljaju i štite.

„Oni moraju da shvate razliku između unutrašnje političke borbe i borbe za odbranu interesa cijele jedne zajednice, u ovom slučaju Republike Srpske, koja je u BiH jedina brana snažnom prodoru i realizaciji ideja ‘Islamske države“, ističe Galijašević.

On napominje da ovakvim djelovanjem srpski predstavnici na nivou BiH, a posebno ministar bezbjednosti Dragan Mektić i direktor Sipe Perica Stanić, kojima je izgleda stalo samo do političkog obračuna sa vlastima Srpske, otvaraju vrata urušavanju institucija Srpske, među kojima je posebna meta MUP Srpske.

Prema njegovim riječima, na taj način teroristi bivaju zaštićeni dok su mnogi nekadašnji pripadnici vojske i policije Republike Srpske predmet montiranih istraga.

„Jedan od glavnih ciljeva fundamentalista u BiH, poput Bakira Izetbegovića, je urušavanje MUP-a Srpske, kao bezbjednosne snage koja možda i jedina može da se suprotstavi terorizmu u BiH. U planovima Sipe i Obavještajno-bezbjednosne agencije, na čijem je čelu islamista Osman Mehmedagić, razmatraju opcije i oružanog sukoba sa MUP-om Srpske i građanima koji bi bili spremni braniti politički poredak u BiH, odnosno dejtonski položaj Srpske“, kaže Galijašević.

Prema njegovim riječima, svim tim opasnostima svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinose opskurni politički likovi poput Igora Crnatka, Mladena Bosića, Dragana Mektića ili Branislava Borenovića, koji ne shvataju da njihovo političko djelovanje ne smije da bude samo napad na Milorada Dodika.

„Ne može se cijela politička karijera graditi isključivo na osnovu napada na jednu jaku političku ličnost, morate nešto uraditi i sami, a u korist ljudi koje predstavljate. Ne može se cijela institucionalna struktura Republike izjednačiti s korpucijom, i da je to sve o čemu pričate, dok vam pred očima svaki dan sve više jača jedna od najorganizovanijih terorističkih mreža u Evropi“, upozorio je Galijašević.

On je dodao da pojedini političari iz Republike Srpske na nivou BiH, koji su već potrošili godinu i po mandata, a ništa nisu uradili za Republiku, osim napadanja njenih institucija, neće dovijeka biti na tim pozicijama i moraće nekad da se „vrate u narod“.

„Misle da mandat garantuje sve, ugled, snagu i vječnost… Mandat je prolazna kategorija, a njihova biografija ako ovako nastave mogla bi biti dopunjena samo izdajom i izdajničkim odnosom prema vlastitoj Republici i narodu, kao što je to već sada biografija Bakira Izetbegovića, koji je najveći izdajnik i najveća opasnost za moj, bošnjačkog naroda“, ističe Galijašević.

Prema njegovim riječima, zbog djelovanja takvih poput Izetbegovića u BiH su već ubijani i vojnici i policajci, skoro linčovan premijer prijateljske zemlje, a automatsko oružje iz BiH je ubijalo po Francuskoj i mnogim drugim državama.

„Iz ove zemlje stotine zavedenih mladića odlaze da ratuju za ideju svjetskog džihada, i upravo zato je problem što neki takozvani ministar bezbjednosti i rukovodioci bezbjednosnih službi svoje pozicije žele da sačuvaju napadajući sve što dolazi iz Srpske, a ignorišući stvarnu opasnost“, kaže Galijašević.

On je napomenuo da se pravi problemi svjesno ostavljaju na margini brutalnih napada na predsjednika Srpske, a „politički pigmeji“, u maniru zaboravljenih Bogića Bogićevića, Mirka Pejanovića, Mire Lazovića, Tatjane LJujić Mijatović i „raznih Komšića“, ruše mir i stabilnost BiH, upravo onako kako je ranije rušena u vrijeme SFRJ.

„Otvoreno ruše sve institucije Republike Srpske i provode isključivu političku volju Izetbegovića i obavještajnog šljama u Sarajevu, Rijadu i Ankari. Ovakve političke hajke, montirani sudski procesi se skoro uvijek završavaju likvidacijama i to treba imati na umu. Milorad Dodik je veliki državnik i lider i, ako on u svojoj zemlji može biti u ovakvoj situaciji, da se brani od stranih službi i njihovih poltrona, onda teško nama svima“, zaključio je Galijašević.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se