2 C
Zvornik
20. април 2024.

Tužilaštvo BiH: Pavlović uhapšen, Pavlović: Nisam priveden, već pozvan na informativni razgovor

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH lišili su slobode vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića /78/ i službenike ove banke u Bijeljini Petra Lazića /54/ i LJiljanu Garić /52/ zbog finansijskog kriminala, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH vodi istragu u predmetu koji se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, vezan za poslovanje navedene banke i njenog vlasnika.

„U ovom trenutku, radi interesa istrage, javnosti i medijima ne možemo dati više informacija, te molimo za razumijevanje“, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu se vrše hapšenja.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su u okviru aktivnosti i potrage u predmetu Pavlović banka lišili slobode i osumnjičenog Blagu Blagojevića /66/, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ranije je iz Sipe saopšteno da su pripadnici te agencije na području Bijeljine lišili slobode lice čiji su inicijali B.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

U saopštenju je navedeno da će vlasnik Pavlović banke Slobodan Pavlović /78/ i službenici ove banke u Bijeljini Petar Lazić /54/, LJiljana Garić /52/ i B.B. biti privedeni u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe danas su na području Bijeljine i Mostara lišili slobode tri lica čiji su inicijali P.L, LJ.G. i S.P. zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke, saopšteno je iz Sipe.

Pavlović: Nisam priveden, već pozvan na informativni razgovor

Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, demantovao je informacije pojedinih medija da je uhapšen, istakavši da je pozvan na informativni razgovor.

„Nisam priveden, niti uhapšen, već sam pozvan na informativni razgovor“, rekao je Pavlović za RTRS.

Direktor Pavlović banke Ružica Janković potvrdila je da su inspektori Sipe danas u Bijeljini priveli bivšeg direktora banke Peru Lazića i referenta za obradu kredita LJiljanu Garić.

Jankovićeva je istakla da „nema sumnji da su Lazić i Garićeva postupali u skladu sa zakonskom procedurom“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se