18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpski pilot spasio putnike

BEOGRAD – Pilot Vladimir Vodopivec iz Beograda uspio je da bezbjedno spusti avion sa 74 putnika i člana posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji, nakon što je eksplozija raznijela dio trupa kod desnog krila letjelice.

Zvaničnici na aerodromu istakli su da su svi putnici i članovi posade preživjeli incident, ali da je najmanje troje putnika lakše povrijeđeno, prenosi „Blic“.

Da situacija nije bila nimalo naivna pokazuje i fotografija oštećenog aviona na čijem je trupu, kod desnog krila, eksplozija napravila rupu veličine tri prozora.

Svjetski mediji ocjenjuju da je pilot učinio nemoguće, jer je incident prošao bez žrtava.

„Pola sata nakon što smo poleteli sa aerodroma u Somaliji, na 3.300 metara visine začula se strašna eksplozija. Putnici su počeli da viču, a ja sam se odmah vratio na aerodrom. Na sreću, niko nije teže povređen“, ispričao je Vodopivec svom prijatelju iz Beograda.

Prema pisanju „Blica“, somalijski ministar saobraćaja Ali Ahmed DŽem DŽangeli izjavio je da ne želi da prejudicira ko stoji iza eksplozije i da se za sada ne zna da li je riječ o tehničkom problemu ili samoubilačkom napadu.

Mediji spekulišu da je, ipak, riječ o samoubilačkom napadu, da je eksploziv, najvjerovatnije, unio neko od putnika, pošto na to ukazuju tragovi na dijelu aviona koji je oštećen.

Pilot Vodopivec, takođe, misli da je riječ o bombi, ali kaže da, srećom, nije oštećen upravljački sistem, pa je zato mogao da se vrati i sleti na aerodrom.

Vodopivec /64/, rođeni Beograđanin, iskusan je pilot koji je radio u JAT-u i „Montenegro erlajnzu“, a posljednjih godina zaposlen je u Africi i radi za „Dalo erlajns“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se