naslovnaPolitikaVIJESTI

Premijerka Cvijanović na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Vašingtonu Molitvenom doručku kod predsjednika SAD.

Cvijanovićeva će nakon tradicionalnog okupljanja na Molitvenom doručku prisustvovati radnom ručku koji okuplja zvaničnike zemalja Jugoistočne Evrope, a čiji je domaćin zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Ji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predsjednici vlada, Republike Srpske Željka Cvijanović i Federacije Fadil Novalić, u Vašingtonu su razgovarali s predstavnicima međunarodnih finansijskih organizacija: MMF-om i Svjetskom bankom.

Premijerka Cvijanović izjavila je da će reformske mjere koje sprovode entitetske vlade biti mnogo lakše i jednostavnije uz podršku ovih finansijskih institucija. O određenim sredstvima nije bilo razgovora, kaže premijerka, već o svim obavezama koje su neophodne za realizaciju reformske agende a koji su korak prije nego se uđe u definisanje kompletnog aranžmana. Pismo namjere nije podneseno i do toga je još dug put, poručio je Novalić.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close