-0.6 C
Zvornik
04. децембра 2023.

Preko Čemerna mogući odroni

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega i poledice na kolovozu, a vozačima se skreće pažnja na pojavu odrona kod tunela na prevoju Čemerno, na magistralnom putu Gacko-Tjentište.

Jutros u 8.00 časova na relaciji Sarajevo-MEL Karuše-Johovac kreće se vangabaritni teret, odnosno prevoz auto-dizalice, pa se vozačima savjetuje da na ovom putnom pravcu voze oprezno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Odrona ima na putevima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo i Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

U Federaciji BiH kolovozi su zasnježeni na širem području Bosanskog Grahova, Glamoča, Tomislavgrada, Kupresa i Livna.

Na magistralnom Livno – Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje, pa je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u naseobini Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, na dionici Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko-Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Poljem, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Iz AMS napominju da na mjestu velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra, te da je taj dio put obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, na dionici Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja pri prelasku granice.

Iz AMS vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode uslovima na putu, te da je podsjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se