8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Prekidi u snabdijevanju u Bratuncu i Srebrenici

SREBRENICA/BRATUNAC – Zbog raskresavanja trase dalekovoda „Osmače“ danas do 15.00 časova bez struje će biti srebrenička sela koja se električnom energijom napajaju preko te trafo-stanice, najavljeno je iz „Elektrodistribucije“ Srebrenica.

Povremeno će dolaziti do prekida u elektrosnabdijevanju korisnika koji se strujom napajaju preko trafo-stanica „Bolnica“, „Stari grad“ i „Lehovići“ zbog raskresavanja niskonaponske mreže.

Iz bratunačkog komunalnog preduzeća „Rad“, takođe, je najavljeno da će danas do 16.00 časova dolaziti do povremenih prekida u vodosnabdijevanju zbog radova na zamjeni cjevovoda gradskog vodovoda.

U posljednje vrijeme često dolazi do prekida vodosnabdijevanja pojedinih dijelova Bratunca jer se izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, koja se u cijelosti mijenja novim cijevima većih profila.

Radovi na zamjeni oko 35 kilometara primarne i sekundarne mreže bratunačkog vodovoda i rekonstrukcija vodozahvata i rezervoara za vodu u Bjelovcu treba da budu završeni do sredine ljeta.

Tada će se normalizovati vodosnabdijevanje i povećati kapacitet bratunačkog gradskog vodovoda, čime će se dugoročno riješiti pitanje vodosnabdijevanja.

Projektovano je da kapacitet ovog vodovoda dugoročno riješi pitanje vodosnabdijevanja i omogući priključivanje novih potrošača u narednih pola vijeka.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se