20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Podjela mineralnog đubriva poljoprivrednicima

Danas se u krugu bivšeg preduzeća „Jadar“ u Karakaju kod Zvornika vrši podjela 124 tone mineralnog đubriva i sjemenskog kukuruza za 236 poljoprivrednika koje je obezbjedila Ambasada Republike Italije u sklopu projekta pomoći poplavljenim opštinama.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović obišao je mjesto podjele koja je vršena u prisustvu predstavnika Ambasade.

Ivanović je istakao da se radi o veoma značajnoj pomoći.

– Sa nama su prijatelji iz Italijanske Ambasade koji su nam pružili podršku nakon poplava koje su nas zadesile 2014. godine. Danas se vrši podjela mineralnog đubriva i sjemenskog kukuruza, vrijednosti oko 130.000 KM, koje su oni donirali za 236 poljoprivrednika koji su pretrpjeli štete na svojim usjevima. Ovo je prilika da im se zahvalimo, jer ovo nije jedina aktivnost kojom nas podržavaju. Ovo je izuzetno značajna pomoć i svaka nam je dobrodošla, naročito ovog obima i naročito jer je usmjerena ljudima stradalim u poplavama – izjavio je Ivanović.

Marko Zekinato, šef projekta iz Ambasade Republike Italije, rekao je da se danas dijeli prvi dio donacije u oblasti poljoprivrede, a u drugoj fazi biće donacije plastenika, plasteničke folije, sitne mehanizacije, sjemena i poneka sadnica voća.

Kompletna donacija Ambasade Republike Italije gradu Zvornik iznosi 185.000 evra i ogleda se u tri sektora, jedan je za poljoprivrednike koji su pretrpjeli štetu ukupne vrijednosti 85.000 evra, drugi je pomoć u iznosu 35.000 evra za tri privredna subjekta, te 65.000 evra za izgradnju novog mosta na rijeci Sapni za mjesnu zajednicu Ulice.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se