18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Oprez – mokri i klizavi kolovozi

Kolovozi većine puteva mokri su i klizavi jer su kiša, susnježica i snijeg tokom noći zahvatili veći dio Republike Srpske, a raskvašenog snijega mjestimično ima na putnim pravcima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Opasnost od odrona postoji na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača-Višegrad -Vardište, Brodar-Rudo i Trnovo-Miljevina-Brod na Drini.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine, od 7.00 do 19.00 časova svakog dana osim nedjelje biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice jedan-Prnjavor, naselje Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna je produžena izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva povremene obustave.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza, saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na regionalnom putu Bratunac tri- Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3 /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/.

Zbog novih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio Federacije BiH jutros se vozi po mokrom i mjestimično zasnježenom kolovozu.

Snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama u višim predjelima, a saobraćanje je posebno otežano na magistralnom putu Livno-Šuica preko prevoja Borova glava, gdje jak vjetar formira snježne nanose, zbog čega je kolovoz sužen.

Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu.

Na putevima Mostar-Polog, Mostar-Žitomislići i Buna-Masline udari vjetra povremeno su jači.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se