27 C
Zvornik
23. јул 2024.

Oprez – klizavi kolovozi

BANJALUKA – U višim područjima i preko planinskih prevoja na istoku Republike Srpske pada susnježica i snijeg, a kolovozi su zasniježeni na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled i Podromanija-LJubogošta, preko Romanije, te na dionici Žljebovi-Han Pijesak.

Na dionicama koje vode preko planinskih prevoja donjeg Podrinja dodatne poteškoće vozačima pričinjavaju i povremeno jaki udari vjetra i polomljeno drveće i grane na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog kiše, koja povremeno pada, i u nižim područijima vozi se po mokrim i klizavim kolovozima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na auto-putu Glamočani-Čatrnja vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica, na dionici Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćanja do 30. juna.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/ zabranjeno je saobraćanje za vozila teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora, zbog čega se saobračća jednom trakom.

Na istoj dionici, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu R-474, dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2, saobraćaj će zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, a na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova biće izmijenjen režim saobraćanja – 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila, a tokom vikenda i praznika neće se saobraćati.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac tri-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinaturs“.

Zbog kiše u većem dijelu Federacije BiH vozi se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona.

Na dionicama u višim predjelima pada slab snijeg, ali se ne zadržava na kolovozu.

Na magistralnom putu M-5, Sarajevo tranzit, zabranjen je prolaz za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse, a za vrijeme zabrane, ova vozila saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se