4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Novak Đoković: Nadal se i dalje pita u Parizu

MONTE KARLO – Najbolji teniser svijeta Novak Đoković na najbolji mogući način krenuo je u novu sezonu, ali tek ga očekuju najteži mogući ispiti, prije sve na Rolan Garosu gdje želi da konačno podigne trofej koji mu je do sada tri puta izmicao u finalu.

Pobjedama u Dohi i Melburnu Đoković je ostatku konkurencije pokazao da želi nastaviti dominaciju svjetskim tenisom i ove godine. Za manje od 20 dana očekuje ga nastup na turniru u Dubaiju (od 22. do 27. februara), a poslije toga iskušenja na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Rimu. Nakon toga slijedi drugi grend slem sezone gdje će pokušati da dođe do titule sa kojom bi ušao u mali krug igrača koji su osvajali sva četiri grend slema. Do početka tog turnira ima još dosta vremena (od 22. maja do 5. juna), ali srpski teniser već polako razmišlja o Parizu i glavnim preprekama do titule tamo. Prošle godine stao je u finalu kada ga je pobijedio Sten Vavrinka, ali Đoković ne misli da je on glavni favorit.

– Rafael Nadal je najveća pretnja na šljaci, to je apsolutno jasno. Svi znaju da je on kralj šljake, postigao je toliko toga na toj podlozi. On je ispisao stranice istorije, osvojio je Rolan Garos devet puta. Definitivno će biti veoma zanimljivo kako će sve to izgledati na šljaci, ali ja moram da zapamtim da i dalje ima mnogo bitnih turnira na tvrdoj podlozi. Počeo sam sezonu na najbolji mogući način, nadam se da ću nastaviti u ritmu koji sam započeo prošle sezone – istakao je Đoković.

Iako je Nadal veliki šampion Rolan Garosa pitanje je u kakvoj će formi doći u Pariz. Ima velikih problema sa povredama, samopouzdanje mu je u padu i nikako da se vrati u formu od prije nekoliko godina. Na Australijen openu je ispao već u prvom kolu, ali sigurno će biti dodatno motivisan na „svom terenu“. Osvajanje Rolan Garosa sigurno je prva želja Đokovića ove godine, ali sigurno neće zapostaviti ni Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, kao i preostala dva grend slema i masters u Sinsinatiju koji mu jedini nedostaje iz te kategorije.

Mekilroj: Novak inspiraciju

Na velike rezultate Novaka Đokovića ne ostaju ravnodušni ni ostali sportisti, a drugi golfer svijeta Rori Mekilroj rekao je da su mu uspjesi i posvećenost srpskog tenisera inspiracija.

– Poznajem dobro Novaka. On živi u Monaku i viđam ga kada sam tamo. Njegove igre na Australijen openu bile su nestvarne. Prva dva seta protiv Federera, nikada nisam vidio takav tenis, bilo je nevjerovatno. Novak je jednostavno na drugom nivou u ovom trenutku. Gledajući tenis koji je igrao u Australiji bio sam inspirisan koliko je posvećen svojoj igri i radnoj etici. Bilo bi lijepo da ode na Olimpijske igre i osvoji zlato jer to zaslužuje – rekao je Mekilroj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se