24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Nevrijeme pogodilo Srpsku, vjetar čupao drveće i obarao crijepove, bez struje Sokolac i Han Pijesak

FOČA/BANJALUKA/SOKOLAC – Olujni vjetar koji je duvao prošle noći pričinio je veliku štetu na kućama, pomoćnim objektima i u voćnjacima u selu Đeđevo kod Foče.

Mještanin Anđelko Veljović ispričao je Srni da je vjetar obarao crijepove sa krovova kuća, skidao limene krovove štala, sušara i koliba, lomio grane i čupao voćke iz korijena.

Mještani još od ranog jutra užurbano popravljaju krovove, da bi zaštitili svoje domove od kiše koja ne prestaje da pada od noćas.

Veljović je rekao da u Đeđevu ne pamte ovako jaku oluju.

Vjetar je sinoć na području opštine Foča izazvao i više kvarova na elektro-mreži, pa su bez struje Miljevina, Bukovica, Mješaja, te šira područja Tjentišta i Zavaita.

Električari su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Zbog olujnog nevremena na području opštine Sokolac, u kvaru je 10-kilovoltni dalekovod Kaljina, gdje struje nema oko 250 domaćinstava, odnosno 33 trafo-stanice.

Od noćas u 00.30 časova u kvaru je i dio 10-kilovoltnog dalekovoda Autobaza – od sela Vidrići do sela Mičivode, što je oko desetak sela i isto toliko trafo-stanica, rečeno je Srni u sokolačkoj Radnoj jedinici „Elektrodistribucije“.

Uzroci kvara su potrgani vodovi, te oboreno drveće na mrežu.

Ekipe ove radne jedinice su na terenu i rade na otklanjaju kvarova, te se očekuje da bi ova sela do kraja dana trebalo da dobiju struju.

Banjaluka

Olujno nevrijeme sa jakom kišom, praćeno snažnim udarima vjetra uzrokovalo je plavljenje gradskih saobraćajnica i otežan saobraćaj u Banjaluci piše portal Nezavisnih novina.

Oko 9.15 sati grad je u kratkom vremenskom intervalu zasut pljuskom, što je izazvalo slabu vidljivost, a tamni oblaci su prekrili nebo.

Tokom dana zahlađenje, a popodne kiša će da slabi i nakratko može biti susnježice. Uveče prestanak padavina.

Duvaće umjeren do jak južni vetar u prvom dijelu dana, popodne će postepeno slabiti na sjeverozapadni. Maksimalna temperetura biće tokom jutra do 14°C, sredinom dana pada ispod 8°C, do večeri će opasti na samo 2°C.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se