18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Napali i opljačkali omiljenu profesoricu

Dvojica razbojnika u Brčkom povrijedila i opljačkala Sabinu Đapo, istraga još u toku.

Po gradu se još priča o napadu koji se dogodio 15. februara oko 19 časova, kada su dvije zasad nepoznate muške osobe u blizini Ženskog mosta u Brčkom napale i lakše povrijedile uglednu profesorku brčanske gimnazije Sabinu Đapo.

Profesorika Đapo, koja je i supruga nekadašnjeg predsjednika Skupštine i gradonačelnika Brčko distrikta Mirsada Đape, ispričala je novinarima da se iz popodnevne smjene u školi sama vraćala kući kada su je iznenada iz mraka zaskočila dva muškarca.

– Odjednom su se stvorili kraj mene i za vrijeme napada nisu progovorili nijednu riječ. Uhvatili su me za kosu i povukli, a zatim udarili pesnicom. Ja sam pokušala da se borim, ali bezuspješno. Iz ruku su mi istrgli i oteli torbu, a zatim pobjegli – izjavila je profesorka.

Ona je i dalje u šoku zbog napada i kaže da je po dolasku kući na nagovor sina i supruga otišla u Urgentni centar gdje su joj ustanovljeni hematomi od udaraca.

Sudeći po dosadašnjim sličnim napadima, sve žrtve ovakvih pljački izabrane su slučajno, tako da se ni u ovom napadu vjerovatno ne mogu tražiti neki drugi motivi, tim prije što se radi o omiljenoj profesorki biologije u Gimnaziji.

POLICIJSKA POTRAGA

Napad na profesorku potvrđen je i u brčanskoj policiji. Portparol Halid Emkić kaže da je napad prijavljen 15. februara oko 19.30, nakon čega su pripadnici policije izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj.

– Policija preduzima sve mjere i radnje kako bi napadači bili identifikovani i privedeni. Budući da smo i u ranijem periodu rasvjetljavali slične slučajeve, vjerujem da će tako biti i u ovom slučaju – rekao je Emkić, pišu Večernje novosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se