18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Milica Dragićević veliki košarkaški talenat iz Zvornika: Redovno pobjeđuje starije od sebe

ZVORNIK – Veliki uspjeh ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koja je aktuleni prvak Evrope, imao je dosta odjeka i u Republici Srpskoj, pa se sve više djevojčica odlučuje da trenira košarku. U zvorničkom klubu ,,Zvornik basket“ se ozbiljno radi sa ženskom košarkaškom sekcijom koja je već iznjedrila nekoliko vrhunskih mladih košarkašica koje se nalaze na širim spiskovima kadetske reprezentacije Srbije, a naredne sezone Helena Radivojević, Dejana Stevanović i Anastasija Opačić nastupaće za ekipu Vojvodine koja je jedan od najuspješnijih timova u Srbiji.

Njihovim stopama krenula je i devetogodišnja Milica Dragićević koja je jedna od najmlađih u klubu, ali koja je svojim talentom već skrenula pažnju košarkaške javnosti na sebe. Učenica trećeg razreda OŠ ,,Sveti Sava“ iz Zvornika redovno igra sa dvije godine starijim dječacima i djevojčicama, te bez obzira na razliku u godinama uvijek bude među najboljima.

– Košarku sam počela da treniram sasvim slučajno prije tri godine, kada sam sa drugom došla na trening. Svidjelo mi se i sada ne propuštam nijedan trening, a košarku sam puno zavoljela, pa i posle treninga redovno igram sa drugaricama basket. Do sada sam nastupala na nekoliko turnira sa dvije godine starijim djevojčicama u Tuzli, Bijeljini, Beogradu, a na turniru ,,Rajko Žižić“ sam igrala sa svojim vršnjakinjama i prikazala odlične partije. Želja mi je da jednog dana obučem dres Crvene Zvezde i nastupim za reprezentaciju Srbije, zbog čega svakog dana i vrijedno treniram – u jednom dahu nam je rekla Milica koja je odličan učenik.

Trener u KK ,,Zvornik basket“ Dejan Gajić veruje da će ova talentovana košarkašica, ukoliko nastavi da trenira sa istom željom, sigurno napraviti puno u košarci.

– Ona je naša najmlađa košarkašica i nesporno je da se radi o velikom talentu. Do sada je pokazala ogromnu želju za radom i treniranjem, pa je u skladu sa tim i puno napredovala. Ona je još mala, međutim odlično se snalazi sa loptom što je najbitnije u ovom uzrastu. Prostora da još napreduje ima puno i od nje se očekuje da bude bolja od ovih košarkašica koje su već na spiskovima reprezentacije. Na turniru u Beogradu je ostavila odličan utisak na publiku i trenere – zaključio je Gajić.

Za pet godina postojanja klub ,,Zvornik basket“ je napravio dobre rezultate u mlađim kategorija, a nekoliko košarkaša i košarkašica redovno dobijaju pozive u trening kampove reprezentacija Republike Srpske Srbije. Prije dvije sezone pioniri Zvornik basketa bili su prvaci Republike Srpske.

R.Jokić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se