9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Mektić i SDS vrše pritisak na pravosuđe

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović smatra da vrh SDS-a i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić vrše pritisak na pravosuđe dnevnim pričama da treba hapsiti po Republici Srpskoj i forsirajući stav da je zadatak političara da otkrivaju afere.“Nemaju nikakvih ideja, osim napada na vlast Republike Srpske, a na to u Sarajevu likuju“, rekao je Radmanović.

On smatra da je nedopustivo da se Mektić ponaša kao da je ministar unutrašnjih poslova bivše BiH, piše „Glas Srpske“.

„Zbog činjenice da imaju sve slabiju podršku naroda, pokušavaju dobiti veći rejting preko elita u Sarajevu koje ne vole ni Srpsku, ni /predsjednika Srpske/ Milorada Dodika, i dijela međunarodne zajednice, izmišljanjem afera i pritiskom na pravosudne organe“, rekao je Radmanović, koji je i delegat u Domu naroda BiH.

On je dodao da bošnjački političari upravljaju strankama iz Srpske koje su na vlasti na nivou BiH jer ispunjavaju njihove želje zarad fotelja.

Radmanović navodi da te stranke nemaju želju za zajednički dogovor i poboljšanje statusa i jačanje Srpske, očuvanje njene dejtonske autonomije, te ističe da bi bilo važno da postoji dogovor.

On smatra da se lažnim aferama, hapšenjem lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića i neviđenim pritiskom na vlast u Srpskoj i persobnalno na predsjednika Dodika, zamagljuju stvarni problemi u BiH, kao što je terorizam.

Radmanović upozorava da se kroz lažni mehanizam i knjiženje vojne imovine na silu pokušava doći do članstva u NATO, te da opet popuštaju kadrovi iz Republike Srpske iako znaju da to nisu stavovi Srpske.

Govoreći o popuni Savjeta ministara BiH, on je naveo da bi bilo najbolje da predsjedavajući Denis Zvizdić podnese ostavku i da se ponovo bira Savjet ministara.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se