14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Lažnim evrima plaćali svijeće u crkvi

ISTOČNO SARAJEVO – Državljani Srbije Vladimir L. (36) i Adrijana R. (29) uhapšeni su u Trebinju zbog sumnje da su lažnim evrima i konvertibilnim markama plaćali svijeće u pravoslavnim crkvama na području Istočnog Sarajeva.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, rekli su da se osumnjičeni terete da su 6. februara vozilom došli do pravoslavne crkve u Trnovu, gdje su od sveštenika tražili da im razmijeni lažnih 50 evra kako bi dali prilog u crkvi i kupili svijeće za konvertibilne marke.

– Oni su istog dana otišli do pravoslavne crkve u Vojkovićima, gdje su na identičan način stavili u opticaj još 50 lažnih evra – kazali su u CJB Istočno Sarajevo. Dodali su da se pomenuta lica sumnjiče da su i u novembru prošle godine u crkvenoj prodavnici u Han Pijesku lažnom novčanicom od 100 KM platili račun za kupovinu svijeća.

Policija je rasvjetljavajući ovaj slučaj došla do saznanja da su osumnjičena lica na ovakav način lažni novac puštala u opticaj i po drugim gradovima.

Kako saznajemo, lažnim novcem kupovali su i na području Bijeljine. Osumnjičeni su nakon saslušanja uz izvještaj predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Oni se terete za krivično djelo falsifikovanje novca.

Izvor blizak istrazi kazao je da su Vladimir i Adrijana često mijenjali mjesto prebivališta i da je s njima i bio dječak starosti oko godinu.

– Prošle godine dolazili su „fijatom“ registarskih oznaka Srbije, a sada su došli „pežoom 307“ – kazao je izvor „Glasa Srpske“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se