18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kim fekalnim bombama zasuo Južnu Koreju

SEUL – Sjeverna Koreja je izvela poprilično bizaran napad na Južnu Koreju, zasuvši je flotom balona koji su napunjeni opušcima od cigareta i korišćenim toalet papirom.

Režim Kim Jong Una već neko vrijeme šalje u susjednu državu balone koji sadrže propagandne letke u kojima se pljuje po SAD i južnokorejskoj vladi.

Sudeći prema vojnim izvorima iz Pjongjanga, ovo je svojevrsna osveta jer Južna Koreja emituje svoju propagandu u blizini granice, samo što to rade putem ogromnih zvučnika preko kojih puštaju pop pjesme i poneku kritiku Kim Jong Una i njegovog režima. Oni su tamo postavljeni nakon četvrtog nuklearnog testa koji je Sjeverna Koreja izvela na početku godine. Spomenuti baloni su ili eksplodirali u vazduhu (imali su namješteni tajmer), „sijući“ svoj sadržaj, ili se spustili na zemlju, gdje su ih za svaki slučaj pregledali pripadnici južnokorejske policije, kako slučajno ne bi bilo riječi o biološkom oružju. Međutim, pronašli su samo puno raznovrsnog otpada. Slanje balona preko granice, bilo s porukama ili pošiljkama, razvili su prije više godina južnokorejski aktivisti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se