9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Islamska država ima nov način kažnjavanja žena: Otkidaju im živo meso parče po parče

MOSUL – Stanovnici Mosula ga zovu „ujedač“ i „grickalica“ – to je metalni instrument koji su džihadisti nedavno uveli da bi kaznili žene koje se, po njihovom mišljenju, nisu dovoljno pokrile u javnosti.

Ta sprava bukvalno otkida parčad kože sa žrtve, svjedoče izbjeglice iz Mosula.

Domaćica Fatima (22) je poslije nekoliko neuspjelih pokušaja konačno pobjegla iz pakla „kalifata“ zato što su joj djeca gladovala i što su džihadisti postali sve nasilniji i brutalniji, pogotovo prema ženama.

Grickalica ženama noćna mora

„Grickalica nam je postala posebna noćna mora. Moja sestra je stravično kažnjena prošlog mjeseca samo zato što je kod kuće zaboravila rukavice“, ispričala je ona. Ruka joj je puna ožiljaka i modrica i mjesec dana pošto su je mučili tom spravom, svjedoči Fatima i dodaje da joj je sestra rekla da „kažnjavanje ‘grickalicom’ bolnije od porođajnih muka“.

Drugi svjedoci kažu da je „grickalica“ nešto kao zamka za životinje ili metalna čeljust sa zubima, koja odgriza komade mesa.

ID je od početka bio strašno nasilan i krvoločan, ali sada ostaje bez novca i snabdijevanja pa postaje sve brutalniji. Životni uslovi na teritoriji koju drže postali su užasni – nema hrane, goriva, vode, struje… Stanovnici Mosula tvrde da volonteri iz Saudijske Arabije i Libije, koji su se pridružili terorističkoj ID, za svaku sitnicu drakonski kažnjavaju ljude.

„Ja sam mogla da izdržim i loš tretman i nedostatak hrane, ali kad je moje 11-mjesečno dijete počelo da gladuje, nisam više mogla da ostanem“, objašnjava Fatima.

Iako su i plate džihadista i službenika prepolovljene, oni i dalje ne osjećaju nedostatak svega kao ostali stanovnici. Činjenica je da ID i dalje ima mnoštvo fanatičnih sljedbenika i da u njihovoj vojsci još nema masovnog dezertiranja uprkos tome što ih svakodnevno žestoko bombarduju dvije najveće svjetske sile.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se