Regija BiračVIJESTI

Ekspertni tim Vlade Srbije u posjeti Srebrenici

SREBRENICA – Opštinu Srebrenica danas će posjetiti ekspertni tim Vlade Srbije radi dogovora o realizaciji ključnih projekata za tu opštinu.

Tim Vlade Srbije trebalo bi da zajedno s kolegama iz srebreničke opštine radi na izradi projektne dokumentacije za projekte koje će realizovati Opština, a finansirati srbijanska vlada.

Članovi ekspertnog tima će tokom posjete obići lokacije na kojima će se izvoditi radovi.

Vrijednost projekata koji će biti realizovani je tri miliona evra, a srbijanska vlada je obećala sredstva tokom investicione-razvojne konferencije održane u novembru prošle godine.

Projekti koje će finansirati su rekonstrukcija glavne saobraćajnice užeg dijela grada, izgradnja porušenog mosta i pristupne saobraćajnice na jezeru Perućac, regulacija korita Križevice, izgradnja objekta dječijeg obdaništa u Srebrenici i proširenje industrijske zone Potočari.

I Skupština Opštine Srebrenica je na nedavno održanoj sjednici usvojila listu priritetnih projekata na području opštine koji će biti finansirani sredstvima prikupljenim na Investiciono-razvojnoj konferenciji Srebrenica 2015.

FENA

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close