8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Dodik: Zadovoljstvo što radovi na auto-putu teku po planu

Predsjednik Dodik rekao je da će u proljeće 2018. godine cijela dionica od Doboja do Banjaluke biti u funkciji, nakon čega će ovaj autoput biti spojen sa koridorom 5Ce. Najavio je da će izgradnjom ove dionice biti okončana gradnja mreže auto-puteva u Republici Srpskoj.

Pregovara se, kako je istakao predsjednik Srpske, i oko auto-puta Banjaluka-Mrkonjić Grad ali i od Rače prema Bijeljini.

Na gradilištu auto-puta Doboj- Banjaluka radovi se odvijaju na svih 72 kilometra. Od Doboja do Prnjavora asvaltirana je skoro cijela trasa od 32 kilometra i to u dva sloja. Ostao je još jedan sloj asfalta da se uradi, ali se uporedo sa tim rade i drugi objekti na auto-putu.

Osim predjsednika Srpske Milorada Dodika auti-put u mjestu Јohavac obišao je i ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić, kao i predstavnici izvođaća radova.

Projekat izgradnje ovog dijela auto-puta, odnosno dionice od Prnjavora do Doboja, započeo je u jesen 2012. godine.

Izgradnja ove dionice finansira se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 180 miliona evra, s tim da je ukupna vrijednost projekta auto-puta od Banjaluke do Doboja vrijedna oko 340 miliona evra, javlja RTRS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se