naslovnaPolitikaVIJESTI

Dodik: Hapse me od kako znam za sebe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga “hapse od kada zna za sebe, ali da se osjeća potpuno sigurnim”.

“Kada sam bio izabran za premijera, tadašnji SDS je govorio i lagao da sam kriminalac i ratni profiter. Kada sam završio mandat, onda su otvorili istragu o tome kako sam kupovao cvijeće i odijela ministrima nakon čega me je sud oslobodio da nema krivice”, rekao je Dodik za prnjavorsku televiziju “Ka tri”.

On je rekao da je SDS ponovo u toku njegovog opozicionog djelovanja pokušao da ga kriminalizuje, ali u tome nisu uspjeli.

“Zbog krize i nesposobnosti SDS-a i Dragana Čavića da se odupru reformi policije, bilo je dogovoreno da ja preuzmem funkciju premijera i da se tome oduprem, mada je SDS kalkulisao da ja uđem i budem kriv, ali se to nije desilo”, rekao je Dodik.

On je rekao da su kasnije konstruisali istragu protiv njega o izgradnji zgrade Vlade, RTV doma i auto-puteva gdje je kasnije pokazano da tu nema ništa.

SDS će izgubiti u Bijeljini

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će SDS na lokalnim izborima ove godine izgubiti vlast u Bijeljini, te da će se SNSD potruditi da dobije vlast i u Doboju.

Dodik je rekao da će DNS zadržati vlast u Prijedoru, a SNSD u Banjaluci.

Gostujući na prnjavorskoj televiziji “Ka tri”, Dodik je ukazao na činjenicu da mnogi članovi SDS-a napuštaju tu stranku, poput članova u banjalučkom gradskom odboru.

On je podsjetio da su SDS napustili oni koji su ovu stranku i osnovali, a koji su sada formirali Izvorni SDS.

“Možete misliti koliki je to otklon od izdaje koju sada vrše /Mladen/ Bosić, /Ognjen/ Tadić i /Mirko/ Šarović, koji vodi sav proces u pogledu urušavanja interesa Republike Srpske”, naglasio je Dodik.

On je dodao da su predstavnici Srpske u Sarajevu servilni i da im nije važno mišljenje institucija Srpske.

Dodik je rekao da će narod odlučiti na izborima i da narod vidi ko štiti, a ko ne štiti interese Srpske.

“U Doboju imate čovjeka koji promoviše Doboj kao zajednicu turskih opština. Nismo za to i borićemo se protiv toga. Kako možete objasniti da je načelnik opštine Prnjavor, koji dobija auto-put, protiv izgradnje auto-puta koji će biti otvoren krajem maja od Prnjavora do Doboja”, zaključio je Dodik.

Dodik očekuje da će predstojeći lokalni izbori u BiH biti demokratski, fer i pošteni.

“Narod treba da odluči ne samo o lokalnim funkcionerima, već i o globalnoj podršci globalnim politikama definisanim u Srpskoj u okviru vladajućeg bloka predvođenog SNSD-om i opozicionog Saveza za promjene”, rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da će tolerancija na izdaju “saveza za rikverc” biti veoma niska i da će doći do nule.

“Narod će imati priliku da bira njih, koji su se pokazali gore u Sarajevu šta rade, te ljude koji su branili Republiku Srpsku”, istakao je Dodik.

On je rekao da onaj ko misli da treba da se ukine Srpska glasaće za SDS, PDP i ostale, dok će onaj ko misli da treba ojačati institute Republike Srpske glasati za SNSD, DNS i SP.

“Vjerujem u zdrav razum naroda, koji ne može biti izmanipulisan na pitanjima Republike Srpske i njene budućnosti”, zaključio je Dodik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close