9.4 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Zbog snježnih smetova obustavljen saobraćaj na putu Klanci – Ulog

BANJALUKA – Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Klanci – Ulog u dužini od 25 kilometara, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Poledica je jutros moguća na svim mokrim ili vlažnim dionicama, posebna na širem području Sarajevsko-romanijske regije, kao i na drugim dionicama višim predjelima i preko prevoja.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim ili suvim kolovozima, a osim odrona povećana je i opasnost od lavina.

Ekipe putnih službi posipaju putne pravce, ali zbog veoma niske temperature usporeno je djelovanje posipnog materijala, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođenu stanju i uslovima na putu, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na relaciji MEL Podvrsnik – LJubinje – Trebinje – Klobuk, na granici Republike Srpske i Crne Gore danas će se kretati vangabaritni prevoz.

Na dionici magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna, a podrazumijeva povremene obustave saobraćaja. Izmjena režima saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, u mjestu Lišnja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu prema Bijeljini, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Brčko – Lončari, u naselju Gorice.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, moguće je odvijanje saobraćaja za vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona. Iz AMS napominju da na mjesti velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra i mjesto je obilježeno adekvatnom vertikalom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoza na regionalnom putu Vijaka dva – Razboj vozila saobraćaju jednom trakom.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na putu između Prnjavora i Stanara, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Zbog izvođenja radova na izgradnji puta R-435 Nevesinje-Berkovići dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Naizmjenično, jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putnim pravcima Ukrina – Vijaka, u Vijačanima, te putu Karanovac – Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika ad. Holding „Drinatrans“ Zvornik.

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit u Federaciji BiH zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse. Za vrijeme obustave, saobraćaj ovih vozila preusmjeren je kroz grad.

Zbog radova vozila saobraćaju jednom trakom na putnom pravcu Jablanica – Prozor, a moguće su i povremene obustave.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se