15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Vozači oprezno – kolovoz klizav

BANJALUKA – Auto-moto savez Republike Srpske upozorava vozače na poledicu i klizav kolovoz, posebno preko planinskih prevoja i u višim predjelima gdje su mjestimično putevi zasniježeni.Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, ali niska temperatura vazduha usporava djelovanje posipnog materijala.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, posebno na putnim pravcima Konjic – Mostar i Kakanj – Zenica.

Odroni su mogući na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na dionici magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna, a podrazumijeva povremene obustave saobraćaja. Izmjena režima saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, u mjestu Lišnja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu prema Bijeljini, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Brčko – Lončari, u naselju Gorice.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, moguće je odvijanje saobraćaja za vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona. Iz AMS napominju da na mjesti velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra i mjesto je obilježeno adekvatnom vertikalom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoza na regionalnom putu Vijaka dva – Razboj vozila saobraćaju jednom trakom.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na putu između Prnjavora i Stanara, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje – Berkovići, na dionici Vojne – Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Naizmjenično, jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putnim pravcima Ukrina – Vijaka, u Vijačanima, te putu Karanovac – Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika ad. Holding „Drinatrans“ Zvornik.

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit u Federaciji BiH zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse. Za vrijeme obustave, saobraćaj ovih vozila preusmjeren je kroz grad.

Zbog radova vozila saobraćaju jednom trakom na putnom pravcu Jablanica – Prozor, a moguće su i povremene obustave.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog velikog broja poziva na broj 1285, iz AMS napominju da informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj građani mogu dobiti i na brojeve mobilnih telefona 066/823-000 i 065/492-029.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se