5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Višestruko talentovane sestre Anđelija i Stefanija Babić odrastaju u zdravoj i srećnoj porodici

ZVORNIK – U zvorničkom gradskom naselju „B“ blokovi, naišli smo na pomalo netipičnu srpsku porodicu. Skromnu po materijalnim mogućnostima ali srećnu i zadovoljnu, prije svega zbog petoro djece, višestruko talentovane u uspješne i načina i shvatanja života.

Porodicu sačinjavaju otac Nenad, majka Valentina i djeca Nikola, student druge godine Elektroteničkog fakulteta, Aleksandra, prva godina Teološkog fakulteta. Milan, osnovac, Anđelija 12 i Stefanija 10 godina.

Kada sam tražio početak teksta, kako da ih predstavim, pomogla mi je mama Valentina.

– Mi se trudimo da budemo domaćinska porodica, a Gospod će se postarati, jer on cijeni trud, a ne rezultat. Krsnu slavu proslavljamo u narodnoj nošnji, a Anđelija i Stefanija, kao najmlađe pjevaju prigodne duhovne pjesme. Otuda i njihovo intersosovanje za duhovnu, etno, narodnu i izvornu pjesmu. Od malena su počele pjevati u crkvenom horu, na raznim duhovnim manifestacijama i svuda su bile primjećene i osvajale nagrade. Moja porodioca svake godine učestvuje u pripremanju krsnih hljebova za crkvu „Mali ostrog“ u Malom Zvorniku i pritom osvajamo nagradna putovanja. Jednom prilikom Stefanija je pjevala i ambasadoru Grčke u Bosni i Hercegovini, rekla nam je mama Valentina.

Anđelija i Stefanija idu u Muzičku školu, pjevaju u Malom horu. Stefanija je i u dramskoj i recitatorskoj sekciji Osnovne škole „Sveti Sava“.

Polje intesovanja, obje su proširile i na glumu.

– Članice smo Zvorničkog dramskog pozorišta. Prošle godine sam na Festivalu dječijeg stvaralaštva u Mrkonjić Gradu osvojila glavnu nagradu za sporednu ulogu u predstavi „Gdje je moj nos“, a ove godine na istom festivalu, ali u Zvorniku, istu nagradu u istoj predstavi je osvojila Stefanija, rekla nam je Anđelija Babić.

Obje sestre uz pomoć Aleksandre i mame Valentine, bave se i kreiranjem raznih figura u duhovnom stilu, koje su za praznike ponudile i prolaznicima na zvorničkim ulicama.

– Bog dragi kaže da svoje talente ne smijemo zakopavati u zemlju. Pa zato mi kreiramo korpice sa badnjacima, izgrađujemo krstiće, za razne prigode mijesimo krsne hljebove i sve drugo u duhovnm stilu, dodala je mama Valentina Babić.

Koliko je privržena porodici, može poslužiti i podatak da je dugo bila predsjednica Udruženja porodica sa četvoro i više djece u Zvorniku, dajući sopstveni prilog tome sa svoje petoro uspješne djece.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se