14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Umro glumac Dušan Golumbovski

BEOGRAD – Poznati srpski glumac Dušan Golumbovski, poznat po ulozi tajkuna Ozrena Soldatovića u serijama „Srećni ljudi“ i „Bela lađa“, preminuo je u Beogradu u 75. godini.

Golumbovski je preminuo juče, a kremacija će biti održana u srijedu, 6. januara, na Novom groblju u Beogradu, potvrđeno je „Blicu“ u Pozorištu na Terazijama.

Osim zapaženih rezultata u pozorištu, televizijskoj i filmskoj publici se predstavio u više od pedeset ostvarenja, te snimio više od sto epizodnih nastavaka poznatih serija, bilježeći poseban uspjeh u serijama scenariste Siniše Pavića.

Veliku popularnost stekao je pojavljivanjem u televizijskim serijama „Srećni ljudi“ i „Bela lađa“, a odigrao je više desetina briljantnih uloga na scenama Narodnog pozorišta i Pozorišta na Terazijama.

Golumbovski je rođen 15. marta 1941. u Beogradu. Glumačku akademiju upisao je sa Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom Vučo.

Šezdesetih godina prošlog vijeka se zajedno sa drugim velikanima srpskog glumišta, kao što su Slobodan Đurić, Ivan Bekjarev, Miodrag Andrić-Moljac i Dejan Konstatinović, okuplja oko Teatra nacionalne drame i drugih grupa nastalih po ideji Eve i Radomira Stevčića Ras koje prezentovane na netradicionalan način, započevši sa organizacijom književnih večeri, prerastaju u politički teatar odlikovan kritikom komunističkog sistema.

U penziji je bio od 2002. godine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se