15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Sutra vedro i hladno vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno vedro i hladno vrijeme.

Ujutro će ponovo biti veoma hladno i pretežno vedro sa jačim mrazom, pogotovo u višim predjelima, dok će na istoku biti oblačnije.

Tokom dana očekuje se pretežno sunčano i hladno vrijeme, na istoku sa umjerenom oblačnošću i sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab istočni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura biće od minus 12 do minus šest, na jugu oko minus dva, a u višim predjelima i minus 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura iznosiće od minus tri do jedan, na jugu oko pet stepeni, dok će u višim predjelima biti ispod nule.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog niskih temperatura vazduha u centralnim, istočnim i zapadnim područjima.

Najniža jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus 12 do minus šest, na jugu od minus dva do tri, a najviša dnevna od minus četiri do jedan, na jugu od tri do osam stepeni Celzijusovih.

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo je ponegdje padao slab snijeg. Nešto manje oblačnosti bilo je u sjeverozapadnim krajevima i u Hercegovini.

Na Bjelašnici je u 13.00 časova izmjereno minus 10 stepeni, u Rudom minus pet, u Foči minus četiri, na Čemernu, na Sokocu, na Ivan Sedlu i u Goraždu minus tri, u Gacku, Kalinoviku, Višegradu, Sarajevu i Bugojnu minus dva, na Mrakovici minus jedan, a u Jajcu i Zenici nula stepeni.

U Bijeljina i Srebrenica izmjeren je jedan stepen, u Bileći, Nevesinju, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Gradačcu, Livnu i Tuzli dva, u Trebinju tri, u Novom Gradu, Ribniku, Srpcu, Doboju i Sanskom Mostu četiri, u Prijedoru, Neumu, Drvaru i Stocu pet, u Banjaluci i Bihaću šest, a u Mostaru sedam stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se