18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Štrahe: Beč i Sarajevo centri islamističke terorističke scene

Lider Slobodarske partije Austrije /FPO/ Hajnc-Kristijan Štrahe rekao je da su se učesnici terorističkih napada u Parizu prije udara pripremali u Beču i ocijenio da ovaj slučaj pokazuje da je austrijska prijestonica, uz Sarajevo, postala centar islamističke terorističke scene.

Lider FPO je za austrijski portal “Osterajh 24″ rekao da ima informacije da su se dvojica terorista ubijenih u Parizu za napad pripremali u Beču. Prema njegovim riječima, teroristi su nekoliko dana prije odlaska u Pariz živjeli u stanu u Beču.

Oni su u lokalnoj apoteci kupili velike količine materijala koje su iskoristili za eksploziv. Poslije kupovine velike količine sumnjivih hemikalija, apotekar je slučaj prijavio policiji, koja nije reagovala.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je prijava apotekara postojala i da su kupci praćeni, ali da ne postoji veza sa napadima u Parizu.

Štrahe je naglasio da je riječ o nevjerovatnom skandalu koji pokazuje u kolikoj je mjeri Beč, osim Sarajeva, postao centar islamističke terorističke scene.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se