12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Srpska zastava, uz američku, na sastanku Lavrova i Kerija

CIRIH – Ruska zastava, koju su postavili zvaničnici američkog Stejt departmenta, visila je obrnuto u konferencijskoj sali u Cirihu uoči sastanka ruskog minstra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija.

Na taj način se, pored zastave SAD, našla srpska zastava, jer vodoravni raspored pruga na ruskoj zastavi podrazumijeva prvo bijelu, pa plavu, a na kraju crvenu boju.

Prije početka sastanka, čija je tema bila situacija u Siriji, na Bliskom istoku i u Ukrajini, jedan snimatelj upozorio je Glena Džonsona, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za odnose sa javnošću, da je ruska zastava okačena naopako.

Srpska zastava, uz američku, na sastanku Lavrova i Kerija (2)Raša tudej podsjeća da je Stej department napravio sličnu grešku 2009. godine uručivši Lavrovu poklon koji je trebalo da simbolizuje unapređenje američko-ruskih odnosa.

Američki zvaničnici su, naime, napisali „peregruzka“ na poklonu, koji je bio dugme za resetovanje, a Lavrov je tada ukazao Stejt departmentu, na čijem je čelu u to vrijeme bila Hilari Klinton, da napisana riječ na ruskom znači preoterećenje, navodeći da je trebalo da piše „perezagruzka“.

Šef ruske diplomatije se, ipak, zahvalio Klinton na dobroj namjeri.

[mom_video type=“youtube“ id=“rfW9VdEqVr4″]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se