18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Proslavljen Savindan u SŠC „Petar Kočić“

ZVORNIK – U prisustvu velikog broja gostiju iz javnog i političkog života Grada Zvornik u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ obilježena je školska slava Sveti Sava. Tom prilikom članovi dramskih i recitatorskih sekcija, te školski hor i solisti izveli su prigodan program, a putem video poruke slavu su čestitali učenici i profesori koji su se u tom trenutku nalazili u Sloveniji na Sajmu turizma gdje su predstavljali zvorničku školu.

Slavski kolač slomili su direktor škole Biljana Pisić sa kumom slave, predstavnikom preduzeća „Drina trans“ i sveštenikom.

Pisićeva je istakla da je svaka svetosavska nedelja bogata sadržajima i kulturnim dešavanjima, te da u školi ovu svečanost koriste da u duhu Svetosavlja promovišu prave vrijednosti, popularišu obrazovanje i ukažu na njegov značaj.

– Pred Svetog Savu se prisjećamo svega onoga što je urađeno u prethodnoj godini i pravimo planove šta bi trebalo uraditi u narednom periodu. Uglavnom se trudimo da poboljšamo uslove u kojima radimo, a 2015. godina bila je jedna od najuspješnijih za nas, jer je, zahvaljujući Ministarstvu prosvjete i Razvojnom programu Ujedinjenih nacija u potpunosti zamijenjena unutrašnja i spoljašnja stolarija na školi, rekonstruisani su svi učenički toaleti i zamijenjen dio rasvjete u školi. Ovaj projekat vrijedi oko 300.000 KM. U septembru smo iz donatorskih sredstava obnovili nastavna sredstva u tri kabineta i sprave za drugu fiskulturnu salu, a početkom oktobra Kabinet Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika donirao nam je kabinet za ugostiteljsku struku – rekla je Pisićeva koja je podsjetila da je 2012. godine, zahvaljujući Razvojnom programu Vlade Republike Srpske i Opštine Zvornik, izgrađena moderna fiskutlurna sala.

Pisićeva je naglasila i da su rezultati učenika ove škole daleko poznati, te da oni ostavljaju značajan trag i na fakultetima.

Ona je dodala i da je škola postala moderna obrazovna ustanova otvorena za saradnju za šta je dokaz i osmogodišnja saradnja sa školom „Srečko Kosovel“ iz Sežane.

– Za poboljšane uslove u kojima radimo zahvalni smo Ministarstvu prosvjete Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, a posebnu zahvalnost dugujemo Gradonačelniku Zoranu Stevanoviću i njegovim saradnicima. Od trenutka kada je kročio u ovu školu na Savindan, 2007. godine mi krećemo uzlaznom putanjom i stvaramo sve bolje uslove za rad i učenje – rekla je Pisićeva.

U okviru Savindana za poseban doprinos u kvalitetnom obrazovanju učenika i nesebičnoj pomoći na unapređenju same ustanove dodijeljene su zahvalnice „Zvornik putevima“, Holdingu „Drinatrans“, gradonačelniku Zoranu Stevanoviću, narodnom poslaniku Dušici Savić, a naknadno će biti uručene Kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te šefu kabineta predsjednika Republike Srpske Danijelu Dragičeviću.

Zahvalnicu i ručni sat dobio je i Milisav Nikolić, profesor matematike u penziji, za kvalitetan rad i unapređenje rada škole kroz takmičenja.

Market Zvorničanka je uručio poklon za najboljeg učenika, laptop računar koji će u maju biti uručen učeniku generacije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se