23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Proglašeni krivim: Penzioneri u Britaniji izveli pljačku vijeka i ukrali 18,5 miliona evra

LONDON – Još trojica muškaraca osuđena su zbog sudjelovanja u pljački draguljarnice Hatton Garden prilikom čega je otuđeno više od 18,5 miliona evra.

Britanski je sud donio odluku prema kojoj su 58-godišnjak Karl Vud, 60-godišnji Villiam Linkoln i 48-godišnji Hugh Dojl – krivi za učestvovanje u, kako je mnogi nazivaju, pljački vijeka.

Organizatori pljačke, njih četvorica, već su ranije priznali učestvovanje u pljački. Najstariji od njih ima 76 godina. Ime mu je Brian Reader. U pljački su učestvovali i 75-godišnji Džon Kolins, 67-godišnji Teri Perkins i 60-godišnji Daniel Džons.

Istražioci tragaju za još jednom osobom koja je povezana s pljačkom. Znaju samo njegov nadimak, a niko od osuđenih ne želi otkriti njegov identitet.

Pljačka u Hatton Gardenu, osim po visini ulova, specifična je i po načinu na koji je izvedena – tokom uskršnjih praznika, a lopovi su u trezoru proveli gotovo četiri dana tokom kojih su neometano izvlačili vrijedni plijen.

Prema rekonstrukciji događaja, lopovi su se najprije popeli na krov, a onda kroz njega ušli u zgradu te se spustili u podrum gdje se nalazi trezor sa 600 sigurnosnih sefova. Presjekli su rešetke i onesposobili alarm na glavnim vratima kroz koja se ulazi u trezor.

Lopovi su u Hatton Gardenu proveli četiri dana. Uspjeli su otvoriti i opljačkati 72 spremnika. Korisnici trezora u Hatton Gardenu uglavnom su draguljari i trgovci zlatom pa je ulov pljačkaša sigurno bio maestralan, prenosi Daily Mail.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se