14.3 C
Zvornik
21. мај 2024.

Pretres pet lokacija u Bijeljini, Banjaluci i Doboju

SARAJEVO – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ jutros su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, započeli pretres prostorija Pavlović internacional banke u Bijeljini i njenim filijalama u Banjaluci i Doboju, te na još dvije lokacije na području Bijeljine.

Pretresi se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz za izvršenje krivičnog djela pranje novca, saopšteno je iz Sipe.

Po završetku pretresa, Sipa će Sudu i Tužilaštvu BiH dostaviti odgovarajuće izvještaje o preduzetim aktivnostima.

PONOVO PRETRES U ISTRAZI KREDITA PREDSJEDNIKA DODIKA

Direktor Pavlović banke u Bijeljini Ružica Janković izjavila je Srni da su policijski inspektori Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH danas ponovo u sjedištu banke tražili informacije u vezi sa istragom o kreditu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Predmet njihove posjete isti je kao i prethodni put, s tim da su ovaj put tražili nešto više dodatnih informacija i Banka je na raspolaganju da im to omogući“, rekla je Jankovićeva.

Prema njenim riječima, zaposleni u Banci koji su zaduženi za pojedine sektore bili su u kontaktu sa istražiocima i njihova saradnja je bila obostrano korektna.

„NJima je već dostavljena dokumentacija koju su tražili, sasvim korektno i profesionalno su odradili svoj posao i mi smo na isti način udovoljili zahtjevima“, istakla je Jankovićeva.

Ona je navela da Pavlović banka radi nesmetano, kao i svaki radni dan.

Policijski službenici Sipe jutros su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, započeli pretres prostorija Pavlović internacional banke u Bijeljini i njenim filijalama u Banjaluci i Doboju, te na još dvije lokacije na području Bijeljine.

Pretresi se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz za izvršenje krivičnog djela pranje novca, saopšteno je iz Sipe.

Prethodno je Sipa po istom predmetu bila u Pavlović banci 18. novembra prošle godine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se