5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Penzioner usmrtio zelenaša?

TUZLA – Penzioner Zaim Rizvić (63) iz Tuzle uhapšen je juče zbog sumnje da je iz automatske puške ubio sugrađanina Nusreta Suljkića zvanog Sin (44), saznaje „Glas Srpske„.

Rizvić je Suljkića usmrtio ispred svoje kuće u tuzlanskom naselju Batna juče oko 12 časova. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je motiv ubistva kamatarski dug.

Očevici događaja su ispričali da se sve odigralo veoma brzo kada je Suljkić nakon dolaska do kuće Rizvića izašao iz svog „mercedesa“.

– Kada je parkirao i krenuo prema kući, izašao je Rizvić i ispalio rafal prema njemu. Sve se desilo brzo, pa niko nije dobro ni vidio cijeli događaj. Izgleda da je Rizvić samo čekao da Suljkić dođe pa da ga ubije – kazao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, navodeći inicijale, potvrdio je da je Rizvić uhapšen zbog ubistva.

– Tokom uviđaja ovog događaja policija je na mjestu zločina pronašla 11 čaura. Ubijeni N. S. je imao više rana od metaka po tijelu. Motiv ubistva i drugi detalji biće poznati kada se istraga završi – rekao je Arnautović.

Komšije Rizvića juče su bile šokirane ovim slučajem i svi kažu da on nije bio sklon nasilju.

– Nije pokazivao bilo kakve oblike nasilja, niti se moglo naslutiti da je spreman da ubije nekoga. On je bio u penziji i dodatno je zarađivao tako što je po kućama nosio drva i ugalj, te ložio vatru ljudima koji bi to od njega zatražili. Pričalo se da su on i Suljkić imali neke neriješene novčane drugove, ali to niko ne zna tačno – kazao je jedan od komšija Rizvića ne želeći da se predstavi.

Ubijeni Suljkić je poznat u Tuzli po tučama, a njegovo ime dovođeno je i u vezu sa zelenašenjem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se