3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Oprez – Kolovozi vlažni, poledica u višim krajevima

U Republici Srpskoj saobraća se po mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature mraza ima u nižim, a poledice u višim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog saobraćajne nezgode na regionalnom putu Prnjavor-Doboj u mjestu Ostružnja na snazi je potpuna obustava saobraćaja, čija se normalizacija očekuje nakon uviđaja.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, a posebno na putnim pravcima Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Crna Rijeka -Mrkonjić Grad i Karanovac-Kneževo.

Zbog izlivanja rijeke Japre obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Novi Grad – Vitasovci-Radimirovac, u mjestu Blagaj Japram, a vozila saobraćaju obilaznim pravcem preko Svodne.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionici Klašnice jedan-Prnjavor /naseobina Lišnja/ od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, zbog sanacije klizišta i rehabilitaciji kolovoza, saobraća se jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i privrmeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tone ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, a na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraća se jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, nakon završenih radova na poboljšanju uslova saobraćanja, moguć je prolaz autobusa klase „em tri“ i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Bratunac tri-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila čija je masa iznad 3,5 tona i autobuse klase „em tri“, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ iz Zvornika.

U Federaciji BiH vozila saobraćaju po pretežno vlažnim i mjestimično mokrim kolovozima, dok je povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija je masa veća od 3,5 tone i autobuse na dionici M-5 tranzit kroz Sarajevo, zbog čega su ova vozila preusmjerena kroz grad.

Na putnom pravcu Jablanica-Prozor zbog sanacije saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se