15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Kompanija „Alumina“ proširuje tržišta u oblasti zeolita za molekularna sita

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ proširuje svoja tržišta u oblasti zeolita za molekularna sita. Kako su nam rekli u sektoru Marketing, nastavlja se izvoz za američko tržište, ali i za nove kupce u zapadnoj Evropi.

„Potencijalne količine isporuke zeolita za američko tržište u 2016. godini kreću se oko 3.500 tona“, kažu u Marketingu, podsjećajući da je tokom prošle godine u Sjedinjene Američke Države isporučeno oko 1.000 tona zeolita za molekularna sita.

„Prisustvo naših proizvoda na američkom tržištu je još jedna potvrda renomea koji „Alumina“ ima na inostranom tržištu, kao jedan od vodećih proizvođača zeolita“, naglašavaju u Marketingu ove kompanije.

Takođe, u ovoj godini „Alumina“ započinje izvoz zeolita u Francusku. Minimalna količina, koja se očekuje da će biti plasirana na francusko tržište, je oko 1.000 tona.

Tržište zeolita za molekularna sita širi se i na druga područja u zapadnoj Evropi.

„Počinjemo sa prodajom i u Njemačku. U 2016. godini očekujemo plasman 700 do 1.000 tona zeolita za molekularna sita za kupce iz ove zemlje“, navode u sektoru Marketing.

U oktobru prošle godine, kompanija „Alumina“ uspješno je završila projekat proširenja kapaciteta zeolita „4A“.

„Ovim projektom stvoreni su uslovi za povećanje kapaciteta proizvodnje zeolita sa 60.000 na 80.000 tona godišnje“, kažu u „Alumini“, naglašavajući da je u protekle dvije godine investirano oko 1,6 miliona KM u proširenje kapaciteta i proizvodni program zeolita.

„Alumina“ je među vodećim proizvođačima zeolita u Evropi. Radi se o proizvodu koji ima široku primjenu u raznim industrijama i po kome je ova kompanija prepoznatljiva na evropskoj poslovnoj mapi.

Osim deterdžentskog zeolita, koji se u ovoj fabrici proizvodi više od od 30 godina, u posljednje vrijeme osvojena je i proizvodnja dva nova tipa zeolita. To su zeolit 4A-MS i 3A, koji primjenu imaju u oblasti proizvodnje mulekularnih sita.

Kompanija „Alumina“ zapošljava više od 1.200 radnika i najveći je privredni kolektiv u regiji Birač.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se