18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Istina ili mit: Liječi li zaista ‘čudotvorna’ smjesa od oraha rak?

Mnogi oblici raka su lječivi, a neki i potpuno izlječivi, pogotovo ako se rano otkriju. A kod liječenja raka, kako tvrdi ruski naučnik Hrist Mermerski, može pomoći i hranjiva smjesa od jednostavnih namirnica koja u sebi sadrži sve neophodne vitamine, mineralne soli, bioaktivne supstance, proteine, ugljikohidrate i biljne masnoće. Provjerili smo koliko se tom ‘čudotvornom’ lijeku, o kojem se govori već neko vrijeme, može vjerovati

Je li zaista pronađen lijek za rak? Pitanje je koje se nameće nakon što je ugledni ruski naučnik, Hrist Mermerski otkrio recept za prirodnu, hranjivu smjesu koja, kako on tvrdi, uspješno liječi rak.

‘Tajna’ je u tome što ova smjesa čisti krvne vene i probavni sistem od patogene mikroflore, liječi srce, obnavlja imunološki sistem te čisti jetru i bubrege. Takođe, poboljšava rad mozga i pamćenje te čuva od infarkta. Mermerski kaže da ovu ‘čudesni’ lijek može konzumirati svako ko želi sačuvati mladost i energiju jer njeni sastojci poboljšavaju rad svih unutrašnjih organa i žlijezda.

A sastojci za ovu ljekovitu smjesu doista su uobičajeni i svakodnevni te se mogu pronaći u svakoj kuhinji.

Sastojci:

  • 15 svježih limuna (najbolje neprskanih)
  • 12 glavica svježeg bijelog luka,
  • 1 kg domaćeg meda
  • 400 g proklijalog žita (mlada zelena pšenica)
  • 400 g svježih oraha

Priprema:

1. Pšenicu stavite u prokuvanu staklenu posudu. Nalijte vodu te ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Poslije 10 do 12 sati, preko čiste gaze ocijediti vodu i dobro operite zrna, pa opet procijediti kroz gazu.

2. Ocijeđenu pšenicu ostavite da odstoji u posudi 24 sata. Nakon toga, dobićete pšenicu s klicama, dužine 1 do 2 milimetra.

3. Sameljite zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Sameljite 5 limunova s koricom, pa sve zajedno izmiješati. Iz ostalih 10 limuna samo iscijedite sok i pomiješati s ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena.

4. Dodajte med i duže miješajte drvenom kašikom, a zatim uspite u staklene posude. Ostavite da odstoje 3 dana u frižideru nakon čega je smjesa spremna za konzumaciju. Uzima se 30 minuta prije doručka, ručka, večere i spavanja. Ako se smjesa koristi za liječenje raka, uzima se jedna do dvije kašike svaka 2 sata.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se