15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

I holivudske zvijezde slavile Božić

Vjerovali ili ne, mnoge svjetski poznate ličnosti slave pravoslavne praznike.

Neki zbog predaka, neki zbog emotivnih partnera, a neki zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Jedna od njih je i Kim Kardašijen koja je rođena u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka. Ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvijezda je čak na svom „Tviteru“ svima čestitala Božić, 7. januara. I 40-godišnja manekenka Naomi Kembl, rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke, a oca nikad nije upoznala. Tokom veze s ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinim, Naomi je postala vjernik ruske pravoslavne crkve.

Slavnog glumca, Toma Henksa, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je natjerala da pređe u pravoslavnu vjeru. Naime, kad se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, Hanks je odlučio postati pravoslavac.

Ritin otac je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja porijeklom iz Albanije.

– Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasljeđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša djeca – rekao je Tom.

Glumac Kristijan Bale primio je pravoslavnu vjeru kad se prije 15 godina oženio sa Sibi Blažić, bivšom američkom manekenkom srpskog porijekla, dok je Dženifer Aniston pravoslavno hrišćanstvo naslijedila od oca Johna Anistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se