15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Hladno vrijeme do daljnjeg, mjestimično slab snijeg

Republiku Srpsku tokom predstojećeg vikenda i početkom naredne sedmice očekuje hladno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorolškom zavodu.

Jutro će sutra biti pretežno vedro i hladno, u višim predjelima sa jakim mrazom dok će oko rijeka na istoku i zapadu biti prolazne magle.

Jutarnja temperatura od minus 13 do minus sedam, na jugu oko minus dva, u višim predjelima oko minus 18 stepeni Celzijusovih.

Poslije podne očekuje se naoblačenje zbog čega će ponegdje padati slab snijeg. Naoblačenje će doći sa zapada, gdje će i biti slabih padavina, a uveče i tokom noći na nedjelju širiće se na ostale krajeve.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, a na jugu ujutro slaba do umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do osam, a na planinama minus četiri stepena Celzijusova.

Meteorolozi su za nedjelju, 24. januara, najavili oblačno vrijeme sa snijegom u prvom dijelu dana. U većini krajeva padavine će biti slabog intenziteta, samo će na istoku doći do blagog porasta snježnog pokrivača.

Tokom dana se očekuje prestanak padavina, prvo na sjeveru, i malo toplije vrijeme, a do večeri i u ostalim predjelima.

Temperatura vazduha od minus tri do pet, na jugu do osam, a u višim predjelima minus dva stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 25. januara, u prvom dijelu dana očekuje se suvo vrijeme sa sunčanim periodima, ali će u drugom dijelu dana sa postepenim naoblačenjem sa istoka početi da pada slab snijeg, na sjeveru slaba kiša, a ponegdje su mogući slaba kiša i susnježica. Na jugu i na krajnjem zapadu ostaće pretežno suvo vrijeme.

Temperatura vazduha od minus četiri do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih. Na planinama se očekuje svježije vrijeme.

U utorak, 26. januara, jutro će biti malo do umjereno oblačno, a na istoku oblačnije sa mogućnošću slabog snijega ponegdje. Tokom dana preovladavaće suvo i malo toplije vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću, dok će na jugu biti sunčano. Temperatura vazduha od četiri do osam, na jugu do 11 stepeni, a na planinama svježije, ali iznad nule.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se